Politika

Krievijas vēstnieks Latvijā ir sašutis par korespondentes izraidīšanu

© Foto : melkon.lv/Sergey MelkonovЧрезвычайный и Полномочный Посол РФ в Латвии Александр Вешняков
Чрезвычайный и Полномочный Посол РФ в Латвии Александр Вешняков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs ekskluzīvā intervijā Sputnik Latvija komentēja Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" darbinieces Ellas Taranovas deportāciju.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs komentēja "Rossija segodņa" darbinieces Ellas Taranovas izraidīšanu no Latvijas teritorijas, teikdams, ka Rīgas karš ar "melno sarakstu" palīdzību rada sašutumu.

Krievijas diplomāts uzsvēra, ka šādi Latvija raida negatīvu signālu visiem profesionālajiem žurnālistiem.

"Tā ir valsts, kas apgalvo, ka konsekventi aizstāv eiropeiskās vērtības, demokrātiskās vērtības, taču vienlaikus demonstrē rīcību, kas nekādi neatbilst šīm vērtībām," – pavēstīja Aleksandrs Vešņakovs.

Сотрудница МИА Россия сегодня Элла Таранова - Sputnik Latvija
No Latvijas izraidīta "Rossija segodņa" darbiniece

Vakar starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" darbinieci Ellu Taranovu aizturēja Latvijas policijas darbinieki un paziņoja: žurnāliste Latvijas teritorijā atrodas nelegāli, un viņai ir jāpamet valsts. Ella Taranova ieradās Latvijā, lai piedalītos Baltijas forumā, kas norisinās Jūrmalā no 21. līdz 23. oktobrim.

Robežsardzes dienesta pārstāvji paskaidrojuši, ka Ella Taranova kopš 2014. gada augusta iekļauta Latvijas Drošības policijas melnajā sarakstā, taču pati žurnāliste legāli šķērsojusi Latvijas Republikas robežu ar Šengenas vīzu.

"Man ir mazliet kauns par Latviju. Es šeit strādāju astoņus gadus. Dažkārt labā nozīmē lobēju Latvijas intereses. Taču te nu nevaru kaut ko paskaidrot vai vismaz teikt par labu pieejai, ko Latvijas valdība izmantojusi attiecībā pret žurnālisti," – piebilda Krievijas vēstnieks.

Vešņakovs pauda pārliecību, ka Krievijai nāksies reaģēt uz Latvijas valdības darbībām.

Ziņu lente
0