Latvijas iedzīvotāji kļuvuši apzinīgāki

CC BY 2.0 / Luigi Mengato / Tūristi. Foto no arhīva
Tūristi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Swedbank" pētījums liecina, ka Latvijas iedzīvotāji sāka biežāk iegādāties ceļojuma apdrošināšanas polises.

Rīga, 18. oktobris — Sputnik, Latvijas iedzīvotāji braucieniem uz ārzemēm tērē mazāk laika, nekā pirms trim gadiem, toties arvien vairāk iegādājas ceļojumu apdrošināšanas polises, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz "Swedbank" datiem.

Sigulda, Turaidas pilsdrupas - Sputnik Latvija
Laikapstākļi atbaida tūristus no Siguldas
"Pārdoto ceļojuma apdrošināšanas polišu skaita pieaugums apstākļos, kad kopējais ceļošanas apjoms un ilgums samazinās, liecina, ka iedzīvotāji ir kļuvuši apzinīgāki un vēlas mazināt riskus, kas var atgadīties ārvalstu braucienos. Proti, ceļojam nedaudz mazāk un esam kļuvuši apzinīgāki, uzmanīgāki," — pastāstīja Agnese Segliņa, "Swedbank" produktu līnijas vadītāja.

"Swedbank" dati liecina, ka kopš 2012. gada iegādāto ceļojuma apdrošināšanas polišu ilgums nedaudz samazinājies — no vidēji 9,44 dienām 2012. gadā līdz vidēji 8,85 dienām šogad. Centrālās statistikas pārvaldes dati par Latvijas iedzīvotāju ceļošanu uz ārvalstīm stāsta, ka kopš 2012. gada samazinājis gan kopējais ceļojumu skaits, gan arī budžets — no 480 miljoniem eiro 2012. gadā līdz 447 miljoniem eiro pagājušajā gadā. Toties "Swedbank" ceļojuma apdrošināšanas polišu skaits arvien pieaug — no vidēji 626 polisēm mēnesī 2012. gadā, līdz 1055 polisēm mēnesī šogad.

Kopējais "Swedbank" izsniegto ceļojuma apdrošināšanas polišu skaits par četriem gadiem pieaudzis gandrīz divas reizes — no 7508 polisēm 2012. gadā līdz 13 003 polisēm pērn. Kā braucienu galamērķi 90% no visiem ceļotājiem izvēlās Eiropu un tās tuvumā esošas valstis.

Problēmas, ar kurām visbiežāk saskārās ceļotāji, pēc "Swedbank" pētījuma datiem ir veselības traucējumi (37 % no visiem apdrošināšanas gadījumiem), personīgo mantu zudums vai bojājumi (31%) un izmaiņas ceļojuma grafikā (27%).

Ziņu lente
0