Finanšu ministre cer, ka tuvākajā laikā tiks izvēlēts jaunais VID vadītājs

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание Службы госдоходов Латвии
Здание Службы госдоходов Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola pauda cerību, ka jau tuvāko nedēļu laikā tiks izraudzīts jaunais VID vadītājs.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" izteica nožēlu, ka publiskajā telpā jau izskanējuši kandidātu vārdi, informē LETA. Viņa pauda cerību, ka tas netraucēs komisijai izvērtēt kandidātus.

"Ceru, ka komisija dažu nedēļu laikā pabeigs darbu un tiks izvēlēts jaunais VID vadītājs," teica Reizniece-Ozola.

Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
Bijušie VID darbinieki neiet uz jauno darbu

TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien paziņoja, ka starp atlasītajiem pretendentiem uz VID vadītāja amatu ir auditorfirmas "Deloitte", apsardzes uzņēmuma "Grifs AG", Latvijas Bankas pārstāvji, bijušais Finanšu policijas pārvaldes direktors Jānis Kalugins un bijusī FP direktora vietniece Ļubova Švecova.

Konkursā pieteicies arī bijušais Muitas kriminālpārvaldes vadītāja vietnieks Kalugins. Jāpiebilst, ka viņu skārusi nesenā amatpersonu rotācija – no VID Iekšējās audita daļas vadītāja posteņa viņš pārcelts uz līdzīgu struktūru Iekšlietu ministrijā.

Savu lēmumu kandidēt uz VID vadītāja vietu Kalugins nekomentēja. No komentāriem atteicies arī Latvijas Bankas finanšu stabilitātes pārvaldes vadītāja vietnieks Andris Ņikitins.

Nodokļu plānošanas speciālists no auditorfirmas "Deloitte Latvia" Kaspars Rumba paskaidroja, ka šajā amatā viņš vēlas palīdzēt Latvijas tautsaimniecības attīstībā.

VID iepriekšējā vadītāja Ināra Pētersone atkāpās no amata maija beigās, un kopš tā laika mēģinājumi atrast jaunu VID ģenerāldirektoru bijuši neveiksmīgi. Neviens no konkursa dalībniekiem neatbilda prasībām, bet ierosinātā Koļegovas kandidatūra tik tikko neizraisīja valdības krīzi. Septembra sākumā Finanšu ministrija ierosināja palielināt VID vadītāja algu līdz 8100 eiro, lai padarītu amatu pievilcīgāku.

Ziņu lente
0