Deputāti iestājās par bēgļu nodarbinātību

Bēgļi. Foto no arhīva
Bēgļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien Saeima konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, kās vērsti uz patvēruma meklētāju tiesībām ātrāk uzsākt darbu.

RĪGA, 13. oktobris — Sputnik. Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz patvēruma meklētāju tiesības ātrāk iesaistīties nodarbinātības pasākumos, vēsta Nacionālā informācijas aģentūra LETA.

Bēgļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Jūra un siers: ko bēgļi ciena Latvijā visvairāk

Paredzēts, ka pēc grozījumu iestāšanās spēkā bēglis var uzsākt darbu jau pēc sešiem mēnešiem, gadījumā, ja Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde vēl nav pieņēmusi lēmumu par viņa iesniegumu par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu, agrāk šīs termiņš bija 9 mēneši.

Tas varētu palīdzēt patvēruma meklētājiem saglabāt savas darba iemaņas un agrāk sākt pelnīt naudu. Uzturēšanās atļaujas pieprasīšanas procedūra tomēr netiek mainīta.

Grozījumi arī paredz noteikt papildu prasības ārvalstu komersantu pārstāvniecībām, kuru pārstāvji pieprasa termiņuzturēšanās atļauju Latvijā. Savukārt personām, kurām ir latviska izcelsme, un kuras vēlas saņemt pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijā, ir atvieglota procedūra, atceļot prasību pierādīt, ka personas pārceļas uz Latviju. Šāds regulējums tiks ieviests, jo nereti šīs kategorijas ārzemnieki jau uzturas Latvijā, piemēram, ar termiņuzturēšanās atļauju.

Ziņu lente
0