Prezidents aicina sākt diskusiju par partiju finansēšanas sistēmu

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vai ir vērts ierobežot partiju finansēšanu vai aizliegt ziedot līdzekļus partijām, šo jautājumu ierosina izvērtēt Latvijas prezidents Raimonds Vējonis.

Rīga, 13. oktobris — Sputnik. Kā ziņo aģentūra LETA, iespējams, Latvijā tiks apspriests jautājums par nepieciešamību mainīt partiju finansēšanas sistēmu, par to pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) žurnālistiem šodien pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Runājot par iespējām ierobežot ziedojumu apmēru partijām, prezidents norādīja, ka ir gadījumi, kad partijām jāatdod ziedotā nauda, turklāt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemēro noteiktus sodus.

"Ja sodi nedarbojas, ja ir idejas uzlabojumiem, vispirms jārīkojas valdībai. Ja nemaldos, arī valdības deklarācijā kas tāds jau ir ierakstīts attiecībā uz likumdošanas uzlabošanu partiju finansējuma jautājumā. Protams, varbūt šeit vietā būtu diskutēt par to, kā rīkoties," — uzskata Vējonis.

Герб Латвии на эфесе сабли офицера Латвийской армии - Sputnik Latvija
Vējonis ierosina diskusiju par piederību latviešu nācijai

Gadījumā, ja privātpersonām būs aizliegts ziedot partijām, var rasties nepieciešamība šo finansējumu aizvietošanai. Iespējams, nāksies palielināt partiju valsts finansējumu, teica prezidents.

Par aizliegumu partijām reklamēties prezidents bija noskaņots skeptiski un izteica pieņēmumu, ka tāds aizliegums varētu sagraut "veselu tautsaimniecības nozari".

"Tāpēc šāda diskusija, ļoti iespējams, jāsāk parlamentā, un varbūt kādi rezultāti tiks panākti," sprieda Vējonis.

Vaicāts, vai viņš nāks klājā ar kādu ierosinājumu šajā jautājumā, Vējonis atbildēja, ka parlamentam jātiek skaidrībā ar pašreizējo piedāvājumu. "Ja to noraida, tad prezidents var skatīties, vai nākt klajā ar kādu likumdošanas iniciatīvu šajā," izteicās politiķis.

Ziņu lente
0