airBaltic plāno atklāt tiešo reisu starp Rīgu un Kazaņu

© airbalticairBaltic kompānijas stjuarte. Foto no arhīva
airBaltic kompānijas stjuarte. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Darba vizītes laikā Rīgā Tatarstānas prezidents Rustams Minnihanovs vienojās ar airBaltic vadību par to, ka no 2017. gada maija no Rīgas būs organizēts tiešais avioreiss uz Kazaņu.

RĪGA, 7. oktobris- Sputnik. Tatarstānas prezidents Rustams Minnihanovs pārrunāja ar airBaltic vadību tiešā avioreisa starp Rīgu un Kazaņu atklāšanu.

Minnihanovs atrodas Rīgā divu dienu darba vizītē, kura ietvaros tiek apspriesti sadarbības paplašināšanas jautājumi ar Latvijas kompānijām un valsts struktūrām.

Bombardier DHC8-Q400 - Sputnik Latvija
Novembrī airBaltic saņems jaunās lidmašīnas no Kanādas

Saskaņā ar airBaltic vadības pārstāvjiem, ikgadējā pasažieru plūsma starp Rīgu un Kazaņu pašlaik ir aptuveni 4 tūkstoši pasažieru, bet, tā kā nav tiešā reisa, cilvēki brauc caur citām lidostām. Paredzams, ka ar tiešo reisu pasažieru plūsmas apjoms palielināsies līdz 9 tūkstošiem pasažieru gadā.

Uzņēmums paredz sākt tiešo aviosatiksmi starp Rīgu un Kazaņu no 2017.gada maija (aptuveni divas reizes nedēļā).

Minnihanovs norāda, ka atbalsta šo priekšlikumu.

"Mēs esam ieinteresēti tiešā reisa atklāšanā. Pēdējos gados Kazaņā notiek daudz dažādu starptautiskā līmeņa pasākumu. Šis reiss būs pieprasīts," — viņš teica.

Kompānijai airBaltic ir 24 lidmašīnas, tā veic lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām — Rīgas, Viļņas un Tallinas. 2016. gadā ar airBaltic veica reisus uz vairāk nekā 50 galamērķiem. Uzņēmuma plānos līdz 2021. gadam palielināt virzienu skaitu līdz vairāk nekā 60. No Rīgas kompānija veic divus tiešos reisus uz Krieviju: uz Maskavu un Sanktpēterburgu.

Ziņu lente
0