Robijs Viljamss kopā ar kori no Rīgas dzied par krievu oligarhiem

© Youtube / Robbie WilliamsКадр из нового клипа Робби Уильямса - Party Like A Russian
Кадр из нового клипа Робби Уильямса - Party Like A Russian - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Robija Viljamsa jaunajā klipā Party like a Russian, kurā stāstīts par krievu oligarhu izklaidēm, piedalās balerīnas atklātos tērpos un Rīgas Tehniskās universitātes koris.

RĪGA, 3. oktobris – Sputnik. Robija Viljamsa klipa Party like a Russian ierakstā piedalās RTU vīru koris Gaudeamus. Populārais britu dziedātājs Robijs Viljams pērnā gada aprīlī uzstājās Rīgā ar koncertu un ierakstīja divas kompozīcijas Latvijas radio studijā. Tajās piedalījās arī Rīgas Tehniskās universitātes vīru koris Gaudeamus.

Ieraksts notika stingras slepenības apstākļos: korim piedāvāja sadarbību tikai Lieldienu brīvdienās, un žurnālistiem neļāva noklausīties, kas iznācis.

Kora režisors Ivars Cinkuss pastāstīja, ka viņam ļoti iepaticies darbs ar Robiju Viljamsu un viss noritējis sekmīgi.

Par to, kādu dziesmu latviešu koristi nodziedājuši kopā ar Robiju Viljamsu, kļuva zināms piektdien, 30. septembrī, kad klajā nāca viņa klips dziesmai Party like a Russian. Rīgas Tehniskā universitāte publicēja klipu savā lapā Facebook un apstiprināja, ka tas radies sadarbībā ar Gaudeamus.

Klipā Viljamss izsmej krievu oligarhus, viņu tusiņus un dīvainās izklaides. Muzikālās tēmas fonā izmantota Sergeja Prokofjeva "Bruņinieku deja" no baleta "Romeo un Džuljeta". Klipā dejo balerīnas atklātos tērpos un mundieros, bet uz galda dziedātāja priekšā ir siera plācenīši, griķu putra un olas.

Viljamss dzied par "īpaša tipa cilvēkiem, kuri atņem naudu visai nācijai" un aicina "izklaidēties kā krieviem." Tekstā teikts, ka šie cilvēki "nesmaida, ja vien viņiem nekas nav pārdodams." Katra panta noslēgumā dziedātājs saka "paldies".

Šī dziesma ir Viljamsa 11. albuma Heavy Entertainment Show oficiālais singls. Pašlaik video noskatījušies gandrīz 9 miljoni skatītāju.

Vīru koris Gaudeamus ir dibināts 1960. gadā. Tas ir viens no vadošajiem latviešu koriem. 2014. gadā Gaudeamus izcīnīja zelta medaļu Vispasaules koru spēlēs Rīgā.

Ziņu lente
0