ASV vēstniece ir sajūsmā par Latvijas jaunatni

© Foto : Ernests Dinka, Saeimas AdministrācijaASV vēstniece Latvijā Nensija Baikofa-Petita
ASV vēstniece Latvijā Nensija Baikofa-Petita - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji - sevišķi jaunieši – ir ļoti strādīgi, tādēļ valstij ir nākotne, uzskata ASV vēstniece Latvijā Nensija Baikofa-Petita.

RĪGA, 30. septembris — Sputnik. Amerikāņu uzņēmēji gatavi investēt Latvijā, tomēr šai valstij ir nepieciešama pozitīva un godīga biznesa vide, norādījusi ASV vēstniece Latvijā Nensija Baikofa-Petita, kuru citē LSM.lv.

Плавучий кран на острове Русский - Sputnik Latvija
DP: Krievijas investīcijas Latvijas ostās rada riskus

Viņa paskaidroja, ka viņas mērķis Latvijā ir uzraudzīt, lai valstī "uzplauktu" investīcijas un bizness.

Šajā sakarā, Rīgai un Vašingtonai ir nepieciešams attīstīt ciešas tirdzniecības attiecības, pārliecināta diplomāte.

Viens no veidiem, kā to var panākt, ir uzlabot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbu (KNAB), risināt maksātnespējas jautājumu, turpināt tiesu sistēmas reformu, kā arī cīņu pret naudas atmazgāšanu.

"Maksātnespējas problēmas ir saistītas ar korupciju, un ļoti svarīgi, lai Latvija turpinātu darbu, kas saistīts ar maksātnespējas administrāciju," — uzskata Baikofa-Petita. Viņa piebilda, ka valsts ir lielisks piemērs citām reģiona valstīm. "Latvija īsā laikā sasniedza labus rezultātus- dalību NATO, OECD, eirozonā, Eiropas Savienībā," — uzsvēra vēstniece.

Gaiša nākotne

"Latvijas iedzīvotāji ir tik strādīgi un mērķtiecīgi. Esmu sajūsmā par Latvijas jaunatni. Man bija iespēja pastrādāt ar vienu skolnieci… Mēs joprojām sazināmies, un es redzu, ka ir pamatots iemesls raudzīties nākotnē ar lielām cerībām," — viņa piebilda.

Vēstniece arī uzslavēja Latviju par attieksmi pret savām saistībām, kas saistītas ar dalību NATO. "Tas ir ļoti svarīgi drošībai, — pārliecināta Baikofa-Petita.

Pagājušā gada jūnijā Baikofa-Petita ASV Senātā tika apstiprināta kā vēstniece Latvijas Republikā. Kopš 2013. gada. viņa bija ASV Valsts departamenta Eiropas un Eirāzijas biroja Rietumeiropas lietu pārvaldes direktore, bet pirms tam vadīja Starptautiskā narkotiku apkarošanas un tiesībaizsardzības biroja Politikas plānošanas un koordinācijas nodaļu.

Ziņu lente
0