Godīgā ceļā Latvijā bagāts nekļūsi

© Sputnik / Михаил Кутузов / Pāriet pie mediju bankasASV dolāri. Foto no arhīva
ASV dolāri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka godīgā ceļā kļūt bagātam valstī nav iespējams.

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Gandrīs 70% Latvijas iedzīvotāju ir pārliecināti, ka valstī nav iespējams godīgā ceļā nopelnīt lielu naudu, vēsta LETA, atsaucoties uz aģentūras SKDS veiktās aptaujas rezultātiem.

Uz jautājumu par to, vai iespējams godīgi kļūt bagātam, noliedzoši atbildējuši 67% aptaujāto.

Savukārt 26% respondentu uzskata, ka šis apgalvojums ir nepatiess.

Kopš 1999. gada līdzīgu aptauju rezultāti liecina, ka lielākā daļa cilvēku neuzskata par iespējamu Latvijā godīgi sapelnīt naudu.

Visvairāk respondentu uz šo jautājumu atbildēja noliedzoši 2000. gadā — tolaik šādu viedokli pauda 78% respondentu, toties pērn — tikai 65% aptaujāto.

Рабочее место в Сейме - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc latviešu politiķus nevar dēvēt par prostitūtām

Šogad 7% respondentu norādīja, ka nespēj sniegt noteiktu atbildi.

Pretēji reitingiem

2015. gadā korupcijas līmenis Latvijā kritās salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu — Korupcijas uztveres indeksa reitingā valsts pacēlās par trim vietām un atradās 40. vietā līdz ar Kaboverdi, Kostariku un Seišelām, norādīts nevalstiskās organizācijas Transparency International ziņojumā.

Reitinga autori Latvijai piešķīra 55 punktus, un tā ieņēma 4. vietu reitingā. Gadu iepriekš Latvija ar tādu pašu punktu skaitu atradās par trim vietām zemāk.

Labāko rezultātu Baltijas valstu vidū demonstrēja Igaunija. Valsts ieņēma 23. vietu ar 70 punktiem (2014. gadā — 69 punkti, 26. vieta).

Reitingā par 2015. gadu Lietuva ir saņēmusi 61 punktu un ieņem 32. vietu. Gadu iepriekš valsts atradās 39. vietā (58 punkti).

 

Ziņu lente
0