Iekšlietu ministrija izstrādās noteikumus straikbola spēlēm

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc straikbolistu aizturēšanas Ozolnieku novadā un fiziska spēka pielietošanas no Drošības policijas puses, par ko sūdzējās spēles dalībnieki, Iekšlietu ministrija nolēmusi stingrāk "pievilkt skrūves" un pārņemt militārās simulācijas spēļu kontroli savā ziņā.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Iekšlietu ministrija (IeM) plāno tuvākajā laikā sasaukt starpinstitucionālo darba grupu ar mērķi sagatavot normatīvos aktus, kas ļautu kontrolēt Airsoft spēles dalībniekus, viņu ieročus un vietas, kur tiek rīkotas cīņas, vēsta aģentūra LETA.

IeM ziņojumā teikts, ka simulācijās tiek izmantoti elektropneimatiskie ieroči, ar kuriem var nodarīt miesas bojājumus un ko vizuāli grūti atšķirt no īstiem kaujas ieročiem, tāpēc nepieciešama šādu ieroču aprites regulēšana, uzskaite un kontrole.

Военнослужащие вооруженных сил России во время прохождения этапа Тропа разведчика на конкурсе Отличники войсковой разведки в рамках Международных армейских игр в Новосибирской области - Sputnik Latvija
Pierīgas mežā iedzīvotāji ieraudzījuši līdz zobiem bruņotus krievu diversantus

Ministrija uzskata, ka jāievieš ierobežojoši kritēriji pret konkrētiem straikbola spēļu organizatoriem un jāizstrādā vienotas prasības, kas noteiks spēļu organizāciju un drošību.

Acīmredzot pastāv noteikta saikne starp divdesmit sešu Airsoft spēles dalībnieku aizturēšanu Dalbes poligonā 28. augustā un starpinstitucionālās darba grupas izveidi.

Pēc skandalozās aizturēšanas straikbolisti pastāstīja, ka viņiem radies iespaids: Drošības policijas darbinieki šai operācijai gatavojušies jau ilgu laiku pirms spēles.

Spēles dalībnieki pēc aizturēšanas bija pārliecināti par to, ka specdienesta darbinieku vizīte poligonā nav notikusi pēc kāda vietējā iedzīvotāja telefona zvana, kurš straikbolistus noturējis par krievu diversantiem, kā stāstīja DP. Tā bijusi iepriekš ieplānota akcija, kas devusi iespēju saskaitīt visus spēles dalībniekus un organizēt viņu kontroli. Spriežot pēc IeM sniegtās informācijas, tieši tā ir noticis.

Ziņu lente
0