Jautājums par Rīgas Atbrīvotājiem veltītā pieminekļa nojaukšanu ir slēgts

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāti pirmajā sesijā pēc brīvdienām pielikuši punktu jautājumā par jebkādiem Uzvaras bulvāra pārveidojumiem – petīcija par monumenta nojaukšanu un parka pārbūvi pēc pirmskara projekta ir aizmirsta.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Saeimas deputāti pilnībā izskatījuši Latvijas pilsoņu petīciju, kas ierosināja nojaukt pieminekli Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem un pilnībā pārveidot Uzvaras parku. Rezultātā petīcija, kas savāca 12 408 balsis ir neatgriezeniski noraidīta.

Piemineklis Rīgas atbrīvotājiem Rīgā - Sputnik Latvija
Uzvaras piemineklis Rīgā paliks savā vietā

Jūnija sākumā šo petīciju noraidīja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija. Pēc iepazīšanās ar to komisija pieprasīja Ārlietu ministrijas un Rīgas domes ekspertu slēdzienus. Ārlietu ministrija pavēstīja, ka Latvijas un Krievijas starpā noslēgts līgums par pieminekļu saglabāšanu. Savukārt Rīgas dome norādīja, ka teritorija, kurā, pēc projekta autoru ieceres, plānots uzcelt pirmskara Uzvaras laukumu, jau ir apbūvēta — cita starpā tajā uzcelta Nacionālā bibliotēka, ko dēvē arī par Gaismas pili.

Projekta ietvaros nākots nojaukt ne vien bibliotēku, bet arī Swedbank debesskrāpi, Latvijas dzelzceļa vēstures muzeju, jdivas viesnīcas un vairāk nekā desmit daudzstāvu dzīvojamās mājas ap parku.

Pēdējo punktu šajā jautājumā bija jāpieliek Saeimai, un šodien tas ir noticis.

Ziņu lente
0