Ugunsdzēsēji pasludināja virtuves gaisa nosūcējus ārpus likuma

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nepilnu triju gadu laikā Latvijā nedrīkst palikt neviena dzīvokļa ar ventilācijas šahtā ievadīto virtuves gaisa nosūcēju

RĪGA, 7. septembris — Sputnik. Līdz 2019. gada 1. janvārim dzīvokļu īpašniekiem ir jālikvidē ventilācijas šahtā iebūvēti virtuves gaisa nosūcēji, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz laikrakstu NRA.

Эвакуация посетителей Līvu akvaparks в Юрмале - Sputnik Latvija
Dūmi Līvu akvaparkā

Saskaņā ar jauniem ugunsdrošības noteikumiem, "daudzdzīvokļu objektā dabīgās ventilācijas kanālam ir aizliegts pievienot mehāniskās ventilācijas iekārtu, ja telpā izvietots gāzes aparāts un nav ventilācijas, kas nodrošina pastāvīgu gaisa apmaiņu telpā un noplūdušās gāzes novadīšanu ārpus būves".

Šajā gadījumā runa ir galvenokārt par virtuves gaisa nosūcējiem virs gāzes plītīm, kuru izejošas caurules visbiežāk tiek iebūvētas virtuves sienas tuvākajā pieejamā caurumā, kas parasti ir mājas kopējās ventilācijas sistēma.

Ugunsdzēsības un glābšanas dienests uzsver, ka jaunie noteikumi nav vērsti uz to, lai izārdītu virtuves visā Latvijā. Saskaņā ar dienesta viedokli, "dzīvokļu īpašniekiem jānovērš tas, ka pie dabīgās ventilācijas kanāliem ir pievienoti tvaika nosūcēji, atjaunojot un nodrošinot dabīgo ventilāciju".

Ziņu lente
0