VID vēlas iesūdzēt tiesā Ingu Koļegovu

© Foto : Valsts ieņēmumu dienestsValsts ieņēmumu dienesta ēka. Foto no arhīva
Valsts ieņēmumu dienesta ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs nodevis Ģenerālprokuratūrai Ingas Koļegovas lietu, kura pretendēja uz Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja vietu. KNAB to saņēma dienā, kad Koļegova atsauca savu kandidatūru.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Valsts ieņēmumu dienests (VID) secinājis, ka Valsts vides dienesta (VVD) vadītājas Ingas Koļegovas deklarācijās nav sniegta pilnīga un patiesa informācija par darījumiem lielā apmērā, informē aģentūra LETA.

Lieta tika nodota Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB). 1. septembrī KNAB nodevis lietu Ģenerālprokuratūrai, jo Krimināllikuma 219. panta pārkāpumi nav biroja kompetencē.

Подпись документов - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nodzīvot līdz algai Valsts ieņēmumu dienestā

VID lēmums par lietas materiālu nodošanu KNAB tika pieņemts 12. augustā, dienā, kad Koļegova atteicās no VID vadītāja posteņa. Jāpiebilst, ka viņa bija vienīgā šī amata kandidāte.

Neilgi pirms tam visi četri "Vienotības" ministri balsoja pret Koļegovas apstiprināšanu amatā, un saskaņā ar koalīcijas līguma noteikumiem, jautājuma izskatīšana tika atlikta.

Vietnē "Firmas.lv" publicētie dati liecina, ka Koļegovai pieder 50% kapitāldaļu uzņēmumā "Pallogs" un pērn dividendēs no uzņēmuma viņa saņēmusi 320 000 eiro. Pati Koļegova paskaidroja, ka viņa šīs dividendes pērn dāvinājusi savam brālim. Presē Koļegova norādīja, ka ir tikai formāla "Pallogs" līdzīpašniece, bet labuma guvējs ir viņas brālis. Uzņēmuma gada pārskatos šis darījums nav atrodams, tāpēc rodas aizdomas, ka līdzekļi izmantoti ''aplokšņu algu'' maksāšanai.

Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Kučinskis draud "Vienotībai" ar valdības maiņu

Koļegova deklarācijās norāda, ka pēdējos gados saņēmusi dividendes no SIA "Pallogs" gandrīz miljona eiro apmērā, taču dokumenti, ko firma iesniegusi Uzņēmumu reģistrā, liecina, ka uzņēmuma dalībnieki šajos gados nolēmuši peļņu nesadalīt.

VID iepriekšējā vadītāja Ināra Pētersone atkāpās no amata maija beigās, un kopš tā laika mēģinājumi atrast jaunu VID ģenerāldirektoru bijuši neveiksmīgi. Neviens no konkursa dalībniekiem neatbilda prasībām, bet ierosinātā Koļegovas kandidatūra tik tikko neizraisīja valdības krīzi. Finanšu ministrija ierosināja palielināt VID vadītāja algu līdz 8100 eiro, lai padarītu amatu pievilcīgāku. Paskatīsimies, kas būs spēcīgāks: naudas faktors vai bailes no Koļegovas likteņa.

Ziņu lente
0