NHL spēlētājiem atļauts lietot meldoniju

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Pāriet pie mediju bankasЛекарственный препарат мельдоний, запрещенный Всемирным антидопинговым агентством
Лекарственный препарат мельдоний, запрещенный Всемирным антидопинговым агентством - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā ražotais preparāts meldonijs, ko WADA pastāvīgi dēvē par dopingu, tagad ir atļauts Nacionālas hokeja līgas spēlētājiem. NHL uzskata, ka meldonijs ir spēkus atjaunojošs līdzeklis.

RĪGA, 30. augusts — Sputnik. Nacionāla hokeja līga (NHL) paziņoja līgas spēlētājiem, ka meldonijs nav dopings, un atļāva to lietot, vēsta R-Sport. Pēterburgas SKA direktoru padomes loceklis un Kontinentālas hokeja līgas (KHL) bijušais vadītājs Aleksandrs Medvedevs pastāstīja žurnālistiem, ka NHL spēlētāji var lietot meldoniju.

Лекарственный препарат мельдоний - Sputnik Latvija
Latvijas antidopinga aģentūra neatbalstīja meldonija iekļaušanu aizliegto vielu sarakstā

"Tenisistus stingri kontrolē, turklāt šajā sporta veidā nav lielas jēgas pielietot dopingu. It īpaši, ja runa ir par meldoniju. Visi atzīt, ka tas nav dopings, bet reparatīvs līdzeklis. NHL saviem spēlētājiem paziņoja, ka meldonijs nav dopings, un atļāva to lietot. Tāpēc mēs ceram, ka Šarapova drīz atgriezīsies kortā," — teica Medvedevs žurnālistiem.

Atgādināsim, ka tenisiste Marija Šarapova nesen tika diskvalificēta uz diviem gadiem jo viņas dopinga analizēs konstatētas meldonija pēdas.

Ārstniecības preparāts meldonijs bija izstrādāts Latvijā 70. gados. Kopš 2016. gada 1. janvāra tas atrodas Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto vielu sarakstā. Aprīļa vidū WADA publicēja maksimāli pieļaujamo preparāta normu pozitīva dopinga testa analīzē, saskaņā ar kuru pieļaujama ir vielas koncentrācija, kas nepārsniedz 1 mikrogramu uz mililitru un dopinga tests veikts pēc 2016. gada 1. marta.

Meldonija radītājs akadēmiķis Ivars Kalviņš septembrī grasās tikties ar WADA pārstāvjiem un panākt preparāta izslēgšanu no aizliegto vielu saraksta.

Ziņu lente
0