Rinkēvičs pielauzis ASV vēstniecību mazāk runāt krieviski

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV vēstniecības Latvijā lēmums sazināties ar iedzīvotājiem sociālajos tīklos tajā skaitā krievu valodā izraisīja LR ĀM nepatiku. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs aicināja vēstniecību nomainīt šo publikāciju formātu.

RĪGA, 26. augusts — Sputnik. Intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs paziņojis, ka pārrunājis ar ASV vēstniecību un tur solīja ievest korekcijas komunikācijā sociālajos portālos krievu valodā, ziņo LETA.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Rinkēvičs: nepilsoņa statuss atbilst OECD kritērijiem

Ministrs sašutis par amerikāņu pārstāvniecības komunikācijas veidu ar Latvijas iedzīvotājiem.

"Tajā brīdī, kad parādās informācija vienā rakstā gan latviski, gan krieviski, tas jau izskatās pēc komunikācijas valstī, kurā ir divas oficiālas valodas. Tā neformāli tiek leģitimizēts tas, par ko mēs izšķīrāmies 2012. gada referendumā, kurā balsojām pret [divvalodību]," — uzsvēra ministrs.

Viņš atzīmējis, ka aicinājis vēstniecību rūpīgāk izvērtēt šo momentu, un viņam solīja ieviest korekcijas komunikācijā sociālajos tīklos krievu valodā.

Tīkla Twitter lappuse. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Valsts valodas centrs pieķerts krievu valodas lietošanā

Vienlaikus Rinkēvičs paudis, ka viņam nav iebildumu par vēstniecības vēlēšanās sazināties ar Latvijas iedzīvotājiem latviešu un krievu valodās. Jo vairāk tāpēc, ka "paši to darām "Lavijas Radio 4" un sabiedriskajā televīzijā, kur ir raidījumi krievu valodā ".
Un piebilda, ka ASV vēstniecības mājaslapā informācija krievu valodā ir pieejama jau vairākus gadus.

ASV vēstniecība Latvijā pārsteigusi visus pagājušajā nedēļā, kad sāka komunikāciju ar Latvijas iedzīvotājiem sociālajos portālos krievu valodā. Vēstniecības preses atašeja Leslija Gudmena paziņoja, ka ASV vēstniecības visā pasaulē regulāri izvieto sociālajos portālos informāciju izplatītākajās konkrētās valstīs valodās.

"Svarīgi, lai laba informācija par ASV darbu Latvijā sasniegtu visplašāko auditoriju valstī," — viņa piebilda.

Sociālajos tīklos vēstniecība regulāri publicē informāciju par ASV un par vēstniecības darbu Latvijā, par dažādām iespējām, kas tiek piedāvātas valsts iedzīvotājiem, tai skaitā par studentu stipendijām.

Ziņu lente
0