ASV vēstniecība Latvijā sākusi runāt krieviski

© Foto : riga.usembassy.govЗдание посольства США в Риге, Латвия
Здание посольства США в Риге, Латвия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV vēstniecības Latvijā saziņa sociālajos tīklos notiek trīs valodās: angļu, latviešu un krievu. Rīgas dome par tādu brīvdomību nesen saņēma sodu. Interesanti, vai Valsts valodas centrs ieradīsies Samnera Velsa ielā?

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. ASV vēstniecība Latvijā sāksui sazināties ar Latvijas iedzīvotājiem sociālajos tīklos arī krievu valodā, raksta LETA.

Vēstniecības preses atašeja Leslija Gudmena pastāstīja, ka ASV vēstniecības visā pasaulē regulāri publicē informāciju sociālajos portālos valodās, kas visvairāk izplatītas konkrētā valstī.

"Svarīgi, lai laba informācija par ASV sasniegtu plašu auditoriju," — viņa piebilda.

Vēstniecība regulāri publicē sociālajos portālos informāciju par ASV un to vēstniecības Latvijā darbu, par dažādām iespējām, tai skaitā par studentu stipendijām utt.

Vēstniecības mājaslapa darbojas trīs valodās – angļu, latviešu un krievu. Saziņa sociālajā tīklā Facebook notiek trīs valodās, turklāt katras ziņas valoda tiek noteikta atkarībā no tās satura. Piemēram, stāsts par to, ka amerikāņu instruktori sāks apmācīt Latvijas karavīrus darbam ar radaru, rakstīta latviešu valodā.

Ievadvārdi rakstam par Rīgas jūgendstilu, publicētam arhitektūras žurnālā, ir rakstīti angļu valodā.

Turpretī ievadvārdi rakstam par Latvijas studentu, kurš mācās Bērklijas mūzikas koledžā, rakstīti krieviski, ņemot vērā to, ka pats raksts – latviski.

Krievu valodā rakstītas ziņas par lidojumu uz Mēnesi.

Ja šī valodu dažādība jums šķiet pazīstama, tad ne velti: līdzīgi ar pilsoņiem sazinās Rīgas dome. Tās mājaslapai ir versijas gan krievu un latviešu valodā, un saziņa sociālajos tīklos notiek gan krieviski, gan latviski. Par to Valsts valodas centrs nesen piesprieda pašvaldībai sodu 140 eiro apmērā.

Interesanti, vai ASV vēstniecība sodu saņems drīz?

Ziņu lente
0