Politika

Latvijas Saeimas priekšsēdētāja pauda bažas saistībā ar notikumiem Krimā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sakarā ar situāciju Krimā Latvija aicina izvairīties no darbībām, kas var novest pie saspīlējuma eskalācijas pussalā, paziņoja Ināra Mūrniece.

RĪGA, 13. augusts – Sputnik. Latvija aicina atturēties no darbībām, kas varētu novest pie saspīlējuma eskalācijas, uzrakstīja savā Tviterī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

"Mums ir nopietnas bažas par situāciju Krimas pussalā. Aicinām Krieviju atturēties no tālākas tās eskalācijas," — teikts viņas paziņojumā.

​FDD Krimā novērsis teroraktus, ko Ukrainas militārais izlūkdienests plānojis rīkot 7. augustā Armjanskas rajonā. Diversantu grupas aizturēšanas laikā gāja bojā FDD darbinieks. Vēl viens Krievijas karavīrs šīs operācijas gaitā bija nogalināts apšaudē no Ukrainas puses. Sadursmes vietā tika atrasti 20 paštaisītie spridzekļi un Ukrainas armijas speciālo vienību munīcija.

Tāpat ziņots, ka Krimā tika likvidēts Ukrainas militārā izlūkdienesta aģentūras tīkls un aizturēti Ukrainas pilsoņi, kuri piedalījās teroraktu sagatavošanā.

Turklāt FDD informējot, ka naktī uz 8. augustu Ukrainas karavīri veikuši vēl divus mēģinājumus iebrukt Krimas teritorijā. Apšaudes laikā gājis bojā vēl viens Krievijas karavīrs. Iebrukšanas mēģinājumi bija novērsti.

Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs noliedz šos paziņojumus.

Pēc Krievijas Zinātņu akadēmijas ASV un Kanādas institūta zinātniskā darbinieka Gevorga Mirzajana domām, Kremlis nepadosies Kijevas provokācijām, vērstām uz Minskas vienošanos sabrukumu.

Украинский диверсант Панов о причастности Киева к подготовке терактов в Крыму - Sputnik Latvija
Украинский диверсант Панов о причастности Киева к подготовке терактов в Крыму

 

Ziņu lente
0