Gandrīz 200 latvieši tiks sodīti par Valsts valodas likuma neievērošanu

© Sputnik / AlexTikhomirovСтраница паспорта гражданина Латвии
Страница паспорта гражданина Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī gada pirmajā pusē Latvijā saņemtas un izskatītas 497 sūdzības par Valsts valodas likuma pārkāpumiem.

RĪGA, 27. jūlijs — Sputnik. Šī gada pirmajā pusē par Valsts valodas likuma neievērošanu pie administratīvās atbildības sauktas 180 personas, informē aģentūra LETA, atsaucoties uz Valsts valodas centra (VVC) sniegto informāciju.

VVC Valodas kontroles departamenta darbinieki veikuši 1592 valsts valodas lietojuma pārbaudes. Sāktas 249 lietvedības par administratīvajiem pārkāpumiem.

Biežāk sastopamie pārkāpumi joprojām ir valsts valodas nelietošana, pildot amata un profesionālos pienākumus. Par šo pārkāpumu pie administratīvās atbildības sauktas 139 personas.

Девушка с детской коляской на берегу моря - Sputnik Latvija
Vainīgi ir vecāki, ja bērni nepārvalda latviešu valodu

Šī gada pirmajā pusē tika saņemtas un izskatītas 497 sūdzības par Valsts valodas likuma pārkāpumiem.

Iepriekš Valsts valodas centrs izteica pretenzijas Rīgas mēram Nilam Ušakovam par to, ka viņš bieži izmanto krievu valodu saziņā ar publiku un sociālajos tīklos.

Par atbildi Rīgas mērs pajokoja – viņš paziņoja, ka vēlas iesniegt Valsts valodas centrā sūdzību par vienu no kaķiem, kuri atraduši patvērumu Rīgas domē, jo, pēc Ušakova domām, viņš nepārvalda latviešu valodu.

Latvijā valsts valodas statuss piešķirts tikai latviešu valodai. Krievu valoda saņēmusi svešvalodas statusu, neskatoties uz to, ka tā ir dzimtā valoda 40% valsts iedzīvotāju.

© Sputnik / Ekaterina StarovaLatviešu valoda pasaules kartē
Latviešu valoda pasaules kartē - Sputnik Latvija
Latviešu valoda pasaules kartē
Ziņu lente
0