Bijušais iekšlietu ministrs nosaucis Latvijai kritisko musulmaņu skaitu

© AFP 2023 / LOUISA GOULIAMAKI Dzeloņstieples pie robežas. Foto no arhīva
Dzeloņstieples pie robežas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagaidām Latvijas tiesībsargiem izdodas kontrolēt radikāli noskaņotos musulmaņus, atzīmē Māris Gulbis.

RĪGA, 22. jūlijs — Sputnik. Bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis uzskata, ka terorisma draudu līmenis Latvijā ir saistīts ar musulmaņu skaitu valstī.

"Tiesībsargājošās iestādes pagaidām tiek galā ar situāciju, jo radikāli noskaņoto musulmaņu Latvijā nav daudz, un tos izdodas kontrolēt," — citē LETA Gulbja teikto intervijā Latvijas Radio.

Ja Latvija uzņems vairāk nekā 10 tūkstošus cilvēkus no musulmaņu valstīm, tas kļūs par trauksmes signālu gan drošības dienestiem, gan sabiedrībai, norāda Gulbis.

ISIS kaujinieku karaspēki - Sputnik Latvija
ISIS vervētāji pievēršas arī Latvijai

Bijušais ministrs uzskata, ka drošības dienestu darbiniekiem ir būtiski jāpaaugstina algas, biežāk jāorganizē mācības, un jāiefiltrē savi cilvēki musulmaņu organizācijās, lai saņemtu informāciju pirms terorakta veikšanas.

Ja terorakti notiks Polijā, tas būs signāls Latvijas tiesībsargājošām iestādēm, sacīja Gulbis. Pašlaik, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, poļi veiksmīgi novērsuši daudzus teroraktus un vēl joprojām pastiprina savus drošības dienestus.

Bēgļu skaits, kuri Latvijai ir jāpieņem divu gadu laikā, svārstās no 531 līdz 776 cilvēkiem. Vairums no viņiem ieradīsies no Grieķijas un Itālijas, bet 50 cilvēki atbrauks no trešajām valstīm, piemēram, no Turcijas.

Pēdējos mēnešos Eiropā notikusi virkne teroristu uzbrukumu. Martā Beļģijas galvaspilsētu Briseli satricināja slaktiņu sērija, tās rezultātā bojā gājuši 32 cilvēki, vairāk nekā 300 bija ievainoti.

Francijā kopš pērnā gada rudens notikuši vairāki terorakti. Par pēdējā uzbrukuma upuriem Nicā kļuvuši 84 cilvēki, vairāk nekā 200 guvuši ievainojumus. Visos gadījumos atbildību uzņēmusies teroristiskā organizācija "Islāma valsts".

© Sputnik / Ekaterina StarovaKas sagaida bēgļus Latvijā
Kas sagaida bēgļus Latvijā - Sputnik Latvija
Kas sagaida bēgļus Latvijā
Ziņu lente
0