Nacionālistus uztrauc Latvijas prezidenta krieviskais akcents

© AFP 2023 / PETRAS MALUKAS Latvijas prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ritu Našenieci sasmīdināja "sēļu" akcents, ko viņa esot samanījusi prezidenta izrunā. Vējoņa pusē nostājās Rīgas mērs Nils Ušakovs.

RĪGA, 21. jūlijs — Sputnik. Pēc Nacionālās apvienības TB / LNNK pārstāves Ritas Našenieces domām, Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa angļu izrunā esot manāms krievu akcents.

Королева Великобритании Елизавета II во время визита в Канаду в октябре 2002 - Sputnik Latvija
Vējonis ielūdza Lielbritānijas karalieni apmeklēt Latvijas simtgades svinības

"Runā tieši kā audzis ģimenē, kur ikdienā tiek lietota krievu valoda. Sēļu izloksne, komiski." — uzrakstīja Našeniece savā lapā Twitter.

Našeniece ir bijusī Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) biroja vadītāja.

"Smieklīgi un nožēlojami.. Absolūts paškritikas trūkums. Ak, kur viņi visus šos prezidentus atrod," — viņa uzrakstīja.
Pārējie Twitter lietotāji komentāros izteica viedokli, ka Vējoņa izrunā ir manāms Madonas pusē dzīvojošo tipiskais akcents.

Uz Našenieces apgalvojumu reaģēja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

"Radiste Keta dzemdībās "mamma" kliedza krieviski. Labi, ka mums ir "nacionāļi". Modri sargi," — rakstīja Ušakovs savā Facebook lapā.

Raimonds Vējonis ir Latvijas valsts vadītājs kopš 2015. gada jūnija. Prezidenta māte ir krieviete, tēvs — latvietis. Vējoņa tēvs dienēja Padomju armijā. Vecāki iepazinušies Pleskavā 1960. gadu beigās Šajā Krievijas pilsētā piedzima arī nākamais Latvijas prezidents. Savas krievu saknes Vējonis nekad nav slēpis.

Pēc ievēlēšanas prezidenta amatā Vējonis uzreiz paziņoja, ka turpinās runāt ar iedzīvotājiem un žurnālistiem gan latviešu, gan krievu valodā. Savu pirmo interviju pēc ievēlēšanas amatā viņš sniedza telekanāla LTV7 krievu ziņu dienestam.

 

Ziņu lente
0