Vējonis ielūdza Lielbritānijas karalieni apmeklēt Latvijas simtgades svinības

© AFP 2023 / ANDRE FORGETКоролева Великобритании Елизавета II во время визита в Канаду в октябре 2002
Королева Великобритании Елизавета II во время визита в Канаду в октябре 2002 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis oficiālās vizītes laikā Lielbritānija apmeklēja Bakingemas pili, apsveica karalieni Elizabeti II nesenajā jubilejā un ielūdza viņu apmeklēt Latviju valsts simtgades svinībās.

RĪGA, 20. jūlijs – Sputnik. Vakar Latvijas prezidents Raimonds Vējonis līdz ar dzīvesbiedri Ivetu bija audiencē pie Lielbritānijas karalienes Elizabetes II, vesta prezidenta oficiālā mājas lapa. Prezidents Vējonis  ielūdza karalieni apmeklēt Latviju par godu valsts simtgades svinībām un uzsvēra, ka jubileju Latvija svinēs ar plašu kultūras programmu Latvijā un ārzemēs, tostarp arī Lielbritānijā.

​Sarunas laikā prezidents atgādināja, ka Lielbritāniju un Latviju vieno ciešas saiknes, arī tirdznieciskajā un ekonomiskajā jomā.

Audiences noslēgumā viņš sveica karalieni nesenajā 90. dzimšanas dienā un novēlēja viņai stipru veselību.

Oficiālās vizītes laikā paredzēta valsts prezidenta Vējoņa tikšanās ar Lielbritānijas parlamenta Lordu palātas spīkeri baronesi Frensisu D’Souzu un parlamenta Pārstāvju palātas spīkeri Džonu Berkovu, kā arī NATO Sabiedroto ātrās reaģēšanas korpusa štāba apmeklējums. Vakar prezidents tikās arī ar Apvienotajā Karalistē dzīvojošajiem latviešiem.

Ziņu lente
0