Kompensācijas deputātiem, kas palikuši bez jumta virs galvas un dzelzs zirdziņa

© Foto : Reinis Inkēns, Saeimas AdministrācijaЗаседание Сейма Латвии
Заседание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piecu mēnešu laikā Saeimas deputāti ir saņēmuši vairāk nekā 130 tūkštošus eiro – kompensācijai par mitekli un transportu.

RĪGA, 11. jūlijs — Sputnik. Saeimas deputātiem šī gada piecu mēnešu laikā izmaksātas dzīvokļa un transporta kompensācijas 130 242 eiro apmērā, vēsta LETA.

Rātslaukums Rīgā pēc fašistu aiziešanas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Saeimas deputāts vēlas uzstādīt Rīgā pieminekli nacistiem

Janvārī deputāti saņēma kompensācijas 25 112 eiro, februārī — 25 404 eiro, martā — 25 463 eiro, aprīlī — 26 601 eiro, bet maijā — 27 660 eiro apmērā, liecina informācija parlamenta mājas lapā.

Kopumā deputātiem paredzētā kompensāciju norma bija lielāka nekā iztērētā summa, jo daudzi deputāti kompensācijas neizmanto vai saņem tās mazākā apmērā nekā paredzēts.

Kompensācijas apmērs ir atkarīgs no dzīves vietas – jo tālāk no Rīgas dzīvo tautas kalps, jo lielāka kompensācija viņam pienākas. Lielākā kompensācija — 765 eiro — aprēķināta Jurim Viļumam (Latvijas Reģionu apvienība), un maijā viņš saņēma gandrīz visu summu.

Заседание Сейма Латвии 31 марта 2016 - Sputnik Latvija
Pieņemts lēmums atcelt deputātu administratīvo imunitāti

Savukārt mazākās kompensācijas maijā saņēma Ilze Viņķele ("Vienotība") — 38 eiro, Solvita Āboltiņa ("Vienotība") — 49 eiro un Rihards Kols (Nacionālā apvienība) — 54 eiro.

Tautas kalpi nav raduši aizmirst par sevi. Piemēram, šī gada 1. janvārī stājās spēkā grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas noteica būtiski lielākas algas. Lēmums par grozījumiem tika pieņemts pērnā gada novembrī un noteica deputātu algas pieaugumu līdz 600-700 eiro apmērā, taču patiesībā tautas kalpi un ierēdņi sāka saņemt daudz lielākas summas. Premjerministra alga pirms nodokļu nomaksas pieauga par 872 eiro (līdz 3772 евро), ministriem – par 969 eiro mēnesī, bet frakciju un Saeimas komisiju vadītājiem – par 912 eiro mēnesī. No viņiem mazliet atpaliek deputāti, kuru algas pielikums pirms nodokļu nomaksas veido 157 eiro.

Ziņu lente
0