Kozlovskis vēlas uzcelt nožogojumu arī pie Baltkrievijas robežas

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийский пограничный столб
Латвийский пограничный столб - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis uzskata, ka austrumu robežas labiekārtošanā vajadzētu pievērsties arī robežai ar Baltkrieviju.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Nožogojums ir jāuzstāda ne vien pie Krievijas, bet arī Baltkrievijas robežas, Latvijas televīzijas pārraidē Rīta Panorāma pavēstīja Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Robežsardze pārbaudījusi pirmos nožogojuma kilometrus pie Latvijas un Krievijas robežas

Pašlaik Latvija labiekārto robežu ar Krieviju, taču jāuzsāk darbs arī pie robežas ar Baltkrieviju, informēja politiķis.

Viņš paziņoja, ka nākamgad budžetā Latvijas austrumu robežas labiekārtošanai vajadzētu paredzēt vismaz 5 miljonus eiro. Eiropa šos līdzekļus nepiešķirs, jo savu robežu uzturēšana ir pašas valsts pienākums.

Latvijas un Krievijas robeža stiepjas 276 kilometru garumā, taču ar nožogojumu tiks slēgta aptuveni 90 kilometrus gara robeža. Plānots, ka nožogojuma posmi tiks aprīkoti ar videonovērošanas un sensoru sistēmām.

На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Žogi žogi, augstie žogi

Lēmums par Latvijas un Krievijas robežu nostiprināšanu tika pieņemts pērnā gada rudenī.

Iepriekš Latvijas premjerministrs vēstīja, ka nožogojums pie valsts austrumu robežas jāceļ, lai novērstu bēgļu pieplūdumu ES no Krievijas.

Pagājušajā gadā par migrantu nelegālu pārvadāšanu pāri Latvijas robežām tika aizturēti vairāk nekā 80 cilvēki. Lielākā daļa no viņiem bija Krievijas iedzīvotāji, taču kontrabantistu vidū bijuši arī Latvijas pilsoņi.

Ziņu lente
0