Dūmi Līvu akvaparkā

© Sputnik / Sergey MelkonovЭвакуация посетителей Līvu akvaparks в Юрмале
Эвакуация посетителей Līvu akvaparks в Юрмале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākais akvaparks Baltijā – Līvu akvaparks svētdien pārtrauca darbu – tā teritorijā tika konstatēti dūmi. Vairāki simti apmeklētāju ar bērniem bez virsējā apģērba nokļuva uz ielas.

RĪGA, 4. jūlijs — Sputnik, Vladimirs Dorofejevs. Vakarējo lietaino vakaru iegaumēs simtiem Līvu Akvaparka apmeklētāji – spēcīgu iespaidu atstāja dūmojošā elektrotīkla izolācija un iespēja pusotru stundu nīkt uz ielas peldkostīmos un folija segās.

Iedomājieties: jūs kopā ar bērniem atbraucat uz akvaparku, peldaties… un pēkšņi jūs pieklājīgi, taču uzstājīgi lūdz vispirms iziet ēkas hallē, bet pēc ugunsdzēsēju ierašanās – uz ielas, lietū. Viss jau būtu kārtībā, ja jums ļautu paņemt dokumentus un mašīnas atslēgas vai vismaz naudas maku. Bet tagad jums nākas slēpties no lietus supermārketā, taču neko nopirkt ne sev, ne bērniem neizdosies, lai arī viņiem gribas kaut ko garšīgu un interesantu.

"Šķiet, viss beidzās labi, neviens nav cietis vai saķēris iesnas. Taču iespaidi, protams, nebija patīkami," – Sputnik pastāstīja viens no akvaparka apmeklētājiem – Žeslavs Čerņiļņikovs, kurš nervozi smēķēja pie ieejas.

Ģimene ar bērniem atbrauca šurp no Rīgas un nopirka biļetes visai dienai.

"Atklāti sakot, negadījums svētkus pabojāja. Pašlaik administrācija izmaksā naudu tiem, kas pieprasa atpakaļ naudu par biļetēm, taču, ziniet, neērtības tas nekompensēs.

© Sputnik / Sergey MelkonovBērni zeltītās segās evakuācijas laikā Līvu akvaparkā
Дети в золотых одеялах во время эвакуации в Līvu akvaparks - Sputnik Latvija
Bērni zeltītās segās evakuācijas laikā Līvu akvaparkā

Varbūt tiem, kas dzīvo Jūrmalā, nav nekādas bēdas: ja izdzina, var aiziet mājās, paēst, pēc tam atgriezties. Bet ko lai darām mēs ar bērniem? Kā es iztēlojos gājienu mājup – peldbiksēs no Jūrmalas uz Rīgu! Pat piezvanīt nevari – var jau būt, ka kāds garāmgājēs iedos telefonu, bet numuru taču no galvas nezini," – Žeslavs bija neapmierināts.

Negadījums notika aptuveni četros pēcpusdienā (ātrā palīdzība saņēma izsaukumu 16.13). Kaut kādu iemeslu dēļ aizdegās akvaparka galvenais transformators. Centrs patērē daudz elektrības – ūdens uzsildīšanai, dažādām pirtīm un atrakcijām. Vārdu sakot, neliela elektrostacija. Kad iekārtas iziet no ierindas, iestājas neliels kolapss. Labi, ka vismaz durvis neaizvērās automātiski.

Apmeklētāji tika lūgti pamest akvaparku. Daži pat neaptvēra, kas par lietu, kas tie par "tehniskiem apsvērumiem." Citi tūlīt sajuta degošu vadu smaku. "Aromāts" patiešām bija ļoti spēcīgs. Sputnik korespondenti notikuma vietā ieradās aptuveni 18.00, taču pie akvaparka bija nepārprotami jūtama degošu vadu smaka.

© SputnikLīvu akvaparks Jūrmalā
Дети в золотых одеялах во время эвакуации в Līvu akvaparks - Sputnik Latvija
Līvu akvaparks Jūrmalā

Neskatoties uz to, ka atklātas uguns nebija, tāpat kā nebija arī cietušo, daudzi krita panikā. Aculiecinieki stāstīja, ka visvairāk satraukušies angļu valodā runājoši ārzemnieki. Principā, viņu bažas ir saprotamas – atbraukt uz citu valsti un palikt uz ielas peldbiksēs – ko lai saka, varens piedzīvojums.

Bet ja nu patiešām būtu izcēlies ugunsgrēks? Kā atgriezties mājās? Kā atjaunot dokumentus? Ko iesākt ar aizslēgtu iznomāto mašīnu? Vārdu sakot, visi uztraucās.

Aculiecinieki stāstīja, ka jau labu laiku bagātajā Jūrmalā nebija redzēts tik daudz cilvēku, kuri mēģinājuši izlūgties cigareti.
"Izdalīju gandrīz divas paciņas cigarešu, — ar nervozu smiekliņu atceras vietējais iedzīvotājs Artjoms. – Trešo nolēmu nopirkt vēlāk kaut kur citur. Galu galā, kā lai atsaka cilvēkiem? Pats taču reiz vari nokļūt tādā situācijā. Viss ir saprotams."

Filozofiskāko attieksmi pret notiekošo izrādīja lietuvieši? No kurienes Jūrmalā gadījušies lietuvieši? Tie ir vieni no visbiežākajiem Jūrmalas akvaparka viesiem. Tas ir lielākais alvaparks Baltijā, un daudziem lietuviešiem ceļš līdz tam ir tuvāks nekā līdz Viļņai. Nauda mums ir vienāda, robežu gandrīz nav. Kāpēc gan neatbraukt?

© Sputnik / Sergey MelkonovLīvu akvaparks Jūrmalā
Līvu akvaparks в Юрмале - Sputnik Latvija
Līvu akvaparks Jūrmalā

"Bērni to visu uztvēra kā piedzīvojumu, — atcerējās gaišmatainā Salvīnija. – Un viss taču beidzās labi! Akvaparks mums iepatikās, šeit ir lieliski kalniņi. Piedevām administrācija nepieprasīja samaksu par visu, ko te izdzērām un apēdām – tā bija atlaide, lai atvainotos par ārkārtas gadījumu. Ļoti labi! Principā, viņi rīkojās pareizi. Radās piedūmojuma risks, un viņi bez panikas palūdza cilvēkus pamest bīstamo vietu. Tiklīdz briesmas bija garām, visus aicināja atgriezties."

Ugunsdzēsēji ieradās ātri, taču cilvēki uz ielas tomēr palika gandrīz pusotru stundu. Sākumā visus lūdza ieiet supermārketā, pēc tam – tenisa kortu tukšajās telpās. Tūlīt pēc ierašanās ugunsdzēsēji visiem izsniedza folija segas un dzeramo ūdeni. Daudzi pēc tam zeltainās segas paņēma līdzi piemiņai kā suvenīrus. Citi pameta akvaparkā pie atkritumu tvertnēm. Plāno segu kalns izskatījās fantastiski.

© Sputnik / Sergey MelkonovLīvu akvaparka apmeklētāju evakuācija
Эвакуация посетителей Līvu akvaparks в Юрмале - Sputnik Latvija
Līvu akvaparka apmeklētāju evakuācija

"Kamēr ritēja evakuācija, visi gāja mierīgi un bez panikas. Daudz lielāka drūzma radās, kad cilvēkiem atļāva atgriezties. Visiem taču vajag tūlīt pat. Tāpēc rindas bija pamatīgas, gandrīz bērnus saspieda," – stāstīja Roberts, viens no akvaparka apmeklētājiem.

"Taču ziniet… maniem puikām tas bija īsts piedzīvojums. Ņemot vērā arī to, ka nauda tika atmaksāta visiem, kas to pieprasīja, iznāca tīri labi. Varētu atbraukt vēlreiz," – optimistiski secināja Roberts.

Ziņu lente
0