Latvijā ieradušās vēl trīs bēgļu ģimenes

© Foto : Ryan McGuireČemodāns uz ceļa. Foto no arhīva
Čemodāns uz ceļa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākajā saimē ir astoņi cilvēki – trīs paaudžu pārstāvji. Visās atnācēju ģimenēs kopā ir seši bērni.

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Šodien Latvijā no Grieķijas ieradušās trīs ģimenes no Sīrijas, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes sniegto informāciju.

Беженцы и мигранты в порту - Sputnik Latvija
Latvija pieņems 776 bēgļus, kā solījusi

Līdz ar to ES programmas bēgļu pārvietošanas ietvaros Latvija ir uzņēmusi 47 cilvēkus, kam nepieciešama starptautiskā aizsardzība.

Migranti atrodas patvēruma meklētāju centrā Muceniekos. Visas trīs ģimenes izteica vēlmi pēc iespējas ātrāk sākt integrācijas procesu. Lielākajā saimē ir astoņi cilvēki – trīs paaudžu pārstāvji. Otrajā ģimenē ir septiņi cilvēki, trešajā — trīs. Atbraucēju vidū ir seši bērni.

Pārvietoto personu vidū ir zemnieks, inženieris auto mehāniķis, skolotājs, sociālais darbinieks un  dizainers. Viņi pārvalda arābu, angļu un vācu valodas.

Aprīļa beigās Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde nolēma piešķirt alternatīvu statusu divām pirmajām pārvietotajām ģimenēm no Grieķijas – laulātajam pārim no Eritrejas un ģimenei ar diviem bērniem no Sīrijas.

Pa pilsētām un ciematiem

Bēgļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Patvēruma meklētāji iepazīst Latvijas pilsētas

Pagājušajā nedēļā biedrības "Patvērums ''Droša māja''" vadītāja Sandra Zalcmane pastāstīja, ka daudzi no bēgļiem jau ir izvēlējušies pilsētas, kurās viņi gribētu dzīvot. Viņa uzsvēra, ka šie cilvēki apzināti izvēlējušies Latviju par savu gala mērķi un vēlas aktīvi mācīties latviešu valodu. Lielākā daļa jauno Latvijas iedzīvotāju plāno strādāt par tulkiem.

ES solidaritātes ietvaros Latvija apņemās uzņemt 776 cilvēkus no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem, kas meklē patvērumu Eiropā. Lielākā daļa no viņiem tiks atvesti no Grieķijas un Itālijas pagaidu uzturēšanās nometnēm.

Ziņu lente
0