Līgo amnestija: Daugavpilī tiks piedots komunālo maksājumu parādniekiem

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasDzīvoklis. Foto no arhīva
Dzīvoklis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils komunālie dienesti nolēmuši pasniegt dāvanu parādniekiem: tiem, kas līdz jūlija beigām apmaksās komunālo maksājumu parādus, soda nauda netiks iekasēta. Tiesa, vietējie iedzīvotāji nejūtas īpaši pateicīgi.

RĪGA, 26. jūnijs – Sputnik. Par godu Līgo svētkiem Daugavpilī izsludināta akcija komunālo pakalpojumu parādniekiem, raksta "Mūsu avīze".

Плакат на въезде в Даугавпилс перед проходом американской военной техники - Sputnik Latvija
Sveiciens no Daugavpils iedzīvotājiem, jeb "Yankee, Go home! "

Ja parādnieks vērsīsies Daugavpils komunālās saimniecības nodaļā līdz jūlija beigām un pilnā apmērā apmaksās komunālo maksājumu parādus, soda nauda netiks iekasēta.

Tiesa, aptaujāti iedzīvotāji nav pārliecināti, vai akcija kļūs pietiekami populāra, ņemot vērā to, ka parādu summas (ko nāksies nomaksāt nekavējoties) ir daudz lielākas nekā jebkādas soda naudas.

Domājams, ka ar šo akciju – parādu amnestiju – Daugavpils varas iestādes gatavo iedzīvotājus komunālo maksājumu pieaugumam. No 1. jūlija namu pārvaldes un ekspluatācijas pakalpojumi tiks aplikti ar pievienotās vērtības nodokli 21% apmērā. Atbilstošie grozījumi likumā par PVN stājās spēkā šī gada 1. janvārī.

Jāpiebilst gan, ka skarbos likumus varētu mīkstināt tas, ka to izpilde nav obligāta. Šī gada pavasarī Rīgā tika atrasts vientuļas sievietes mirstīgās atliekas. Atklājās, ka viņa mirusi vairāk nekā pirms pieciem gadiem. Visus šos gadus namu pārvaldes kompānija regulāri pieprasījusi komunālo maksājumu parādu nomaksu, taču neko vairāk nav darījusi.

Ziņu lente
0