Putins: iedzīvotāju skaita samazināšanās Latvijā ir katastrofa

© AP Photo / Francois MoriСамолет компании Air France
Самолет компании Air France - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzskata, ka Latvijas iedzīvotāju skaits samazinājies identitātes zaudēšanas dēļ. Viņš minēja Izraēlas piemēru, kas sekmē iedzīvotāju pieaugumu, pilsoņu audzināšanā izmantojot vēsturiskus piemērus.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins, tiekoties ar Krievijas kara vēstures sabiedrības locekļiem Kremlī, minēja Latviju kā piemēru tam, ka identitātes zaudēšana noved pie iedzīvotāju skaita samazināšanās.

"Iedomājieties vien – aizbraukusi gandrīz puse valsts iedzīvotāju. Tā ir katastrofa jebkurā valstī. Jā, protams, mūsdienu pasaule mainās, robežas pazūd, taču es nezinu nevienu tautu, kas necienītu savu identitāti, un tās zaudēšana ved pie smagām sekām. To mēs nevēlamies. Mēs vēlamies veidot modernās civilizācijas daļu," — teica Putins.

Valsts vadītājs uzsvēra, cik lielu iespaidu uz viņu atstājis Nacisma upuru un pretošanās kustības varoņu piemiņas institūta "Jad Vašem" apmeklējums Izraēlā. "Lielā mērā varam pateikties tam, ka arī mums ir radies savs muzejs," — uzsvēra prezidents.

Garāmgājēji Vecrīgas ielās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāju skaita samazināšanās ir pārsteidzoša

"Jūs salīdzinājāt Izraēlu ar Latviju (teritoriāli – red.), nu, protams, var salīdzināt, bet, neskatoties uz to, ka Izraēla ir mazāka, tā panāk, ka iedzīvotāju skaits pieaug, attīstot savu identitāti un cilvēku audzināšanai izmantojot tieši šos piemērus, tostarp arī vēsturiskos piemērus,  bet tādā valstī, kā Latvija, iedzīvotāju skaits samazinās, turklāt katastrofāli. Manuprāt, vidēji  pēdējo gadu laikā valsts ir zaudējusi apmēram 40%  iedzīvotāju," – atgādināja Putins.

Eurostat dati liecina, ka pēdējo 25 gadu laikā Latvijas iedzīvotāju skaits samazinājies no 2,6 līdz 1,9 miljoniem cilvēku. Ja kritums turpināsies pašreizējā tempā, līdz 2040. gadam Latvijā paliks mazāk nekā 1,5 milj. iedzīvotāju.

Ziņu lente
0