Komentatori internetā pārkāpj visas robežas

© AFP 2023 / Gregg NewtonЖенщина неподалеку от места стрельбы в ночном клубе в Орландо,штат Флорида
Женщина неподалеку от места стрельбы в ночном клубе в Орландо,штат Флорида - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Valsts policija ieinteresējusies par publikāciju, kuras autors atbalstīja Orlando strēlnieku, un citu komentētāju, kurš ierosināja "apšaut" deputātus.

RĪGA, 21. jūlijs – Sputnik. Aizvien retāk anonīmie autori sociālajos tīklos un dažādu interneta izdevumu portālos raksta aizvainojošus vai vardarbību kurinošus komentārus – mūsdienās nav grūti atrast tādus "rakstniekus". Tomēr dažs labs vēl joprojām pagadās.

Медсестра набирает лекарство в шприц в стационаре - Sputnik Latvija
Beļģu gejs lūdz eitanāziju savas seksuālās orientācijas dēļ

Valsts policija ir uzsākusi pārbaudi jautājumā par komentāru sociālajos tīklos, kura autors pauda atbalstu strēlniekam no Orlando, 29 gadus vecajam ASV pilsonim Omāram Martinam, kurš jūnija sākumā nogalināja 49 un ievainoja 53 cilvēkus geju naktsklubā "Pulse" Orlando pilsētā. Valsts policijas preses sekretāre Diāna Lūkina pastāstīja, ka komentārs publicēts latviešu valodā. Tā autors vēstīja, ka it nemaz nenožēlojot notikumus Orlando. Tādu pašu nāvi viņš novēlēja visiem seksuālo minoritāšu pārstāvjiem un izteica atbalstu slepkavam. Autors atzina, ka viņam nav bijusi taisnība agrāk, kad viņš nosodījis teroristus.

Valsts policija paskaidroja, ka pašlaik viņi nevar izvērtēt minētā autora izteikumus, taču lēmums tiks pieņemts, kad secinājumus sniegs speciālisti. Likums nosaka, ka tāda komentāra autoram var draudēt vismaz naudas sods. Maksimālais sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem.

Работа за компьютером - Sputnik Latvija
Par komentāru internetā draud cietumsods

Vienlaikus ar šo komentāru kādā populārā krievvalodīgajā portālā parādījās līdzīgs komentārs, kura autors ierosināja publiski nogalināt latviešu politiķus un žurnālistus.
Šoreiz Valsts policijas darbinieki nepaspēja paši reaģēt uz publikāciju, taču kārtības sargiem palīgā nāca Saeimas deputāts Imants Parādnieks (Nacionālā apvienība).

Informāciju par to viņš ieraudzīja latviešu žurnālista Otto Ozola lappusē un publicēja savā lapā Twitter – lai Valsts policijas darbinieki to noteikti ievērotu. Viņi ievēroja un pateicās par informāciju.

Ziņu lente
0