Barišņikovs nominēts galvenajai Latvijas teātra balvai

© Foto : Spelmanunakts"Spēlmaņu nakts" prēmija. Foto no arhīva
Spēlmaņu nakts prēmija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Paziņoti gada balvas teātrī "Spēlmaņu nakts" nominanti. Sarakstā ir arī Mihails Barišņikovs un Alvis Hermanis, kurš šo apbalvojumu saņēmis jau piecas reizes.

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Paziņoti gada balvas teātrī  "Spēlmaņu nakts" nominanti, vēsta LETA.
"Spēlmaņu nakts" ir Latvijas galvenā teātra prēmija, ko piešķir latviešu aktiera un režisors Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, 23. novembrī. Latvijas Teātra darbinieku savienība pasniedz to kopš 1994. gada. "Spēlmaņu nakts" balva ir metālkalēja Jura Gagaiņa veidotā  skatuves nagla.

Mihails Barišņikovs - Sputnik Latvija
Viedoklis
Mihails Barišņikovs: visiem reiz nāksies norēķināties

Šogad nominācijā "Gada aktieris" balvu varētu saņemt Mihails Barišņikovs par izrādi "Brodskis/Barišņikovs" Jaunajā Rīgas teātrī. Alvja Hermaņa izrāde norit krievu valodā ar latviešu subtitriem. Viena aktiera izrādē Mihails Barišņikovs pusotru stundu lasa Josifa Brodska dzeju. Biļetes izrādēm maijā un oktobrī tika izpirktas stundas laikā.

Balvai nominēta arī pati izrāde "Brodskis/Barišņikovs" un tās režisors Alvis Hermanis nominācijā "Gada režisors". Līdz šim viņš "Spēlmaņu nakts balvu ir izcīnījis piecas reizes – 2001., 2003., 2004., 2009. un 2012. gadā. Pirmo balvu par labāko izrādi 1994. gadā arī saņēma Hermanis. Pēc ilga pārtraukuma viņa izrādes atkal tika atzītas par labākajām 2001., 2002., 2003., 2008., 2009. un 2012. gadā.

Ziņu lente
0