Rīgā ierosināta krimināllieta pret NATO kareivjiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iereibušie huligāni, kas sabojāja taksometru kompānijas automašīnu, tiek turēti aizdomās par mantas tīšu bojāšanu.

RĪGA, 13. jūnijs – Sputnik. Diviem NATO karavīriem, kuri alkohola reibuma stāvoklī Rīgā sabojāja taksometru, piešķirts aizdomās turamo statuss, vēsta Latvijas Valsts policija.

"Mantas tīšas bojāšanas gadījumā ierosināta krimināllieta. Diviem Lielbritānijas pilsoņiem piešķirts aizdomās turamo statuss," — informēja Valsts policijas preses centrā.

NATO valstu tanki Abrams un Bradley Ādažu poligonā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Saber Strike Latvijā sākās ar tanku manevriem

Pie pašvaldības policistiem patrulēšanas laikā Rīgā Alfrēda Kalniņa ielā vērsies taksometru firmas Panda Taxi darbinieks, kura automašīnu izdemolējuši divi Lielbritānijas pilsoņi alkohola reibuma stāvoklī. Iepriekš tika ziņots, ka viens no iereibušajiem britiem dancojis uz taksometra jumta, bet viņa biedri uzņēma notiekošo video.

Notikuma vietā tika izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri aizturēja iespējamos aizdomās turamos tālākai lietas izmeklēšanai. Policijas pārstāvis Dairis Anučins informēja, ka ierosināta krimināllieta svešas mantas tīša bojājuma jautājumā.

Vēlāk Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka abi aizturētie ir Lielbritānijas pilsoņi, kuri ieradušies Latvijā, lai piedalītos NATO mācībās Saber Strike.

Lielbritānijas vēstniecības Latvijā preses dienests informēja, ka britu karavīri tiks sodīti, ja apstiprināsies informācija par to, ka viens no viņiem reibuma stāvoklī dejojis uz mašīnas jumta, un viņa biedri to uzņēmuši video.

Informācija par Lielbritānijas iedzīvotāju sarīkotajiem tračiem Latvijas galvaspilsētas ielās parādās pārsteidzoši regulāri. Nesen pašvaldības policija aizturēja vairākas iereibušu britu kompānijas, kas izģērbās Rīgas ielās. Jāsaka gan, NATO karavīru disciplīna ir ko vērta – protams, viņi piedzērās un sarīkoja dejas uz svešas mašīnas jumta, toties nevilka nost apģērbu.

Ziņu lente
0