Dārznieks paskaidroja, kāpēc izpļāvis "svastiku" Latvijas prezidenta rezidences zālājā

© pixabay/CounsellingZāles pļāvējs. Foto no arhīva
Zāles pļāvējs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmums, kas apkalpo Latvijas prezidenta rezidenci, paskaidroja, ka dārznieks zālājā pie Rīgas pils izpļāvis mitoloģisko Pērkonkrusta simbolu, nevis svastiku, kā stāstījuši mediji.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Dārznieks, kurš Latvijas prezidenta rezidences zālājā izpļāva svastikai līdzīgu simbolu, pavēstīja, ka tas bijis latviešu tradicionālais simbols – Pērkonkrusts.

Iepriekš informējām, ka Latvijas valsts galvas oficiālās rezidences teritorijā parādījies simbols, kas atgādina svastiku.

Raidījumā Bez tabu tika apspriests simbols, ko Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa kancelejas dārznieks izpļāvis pie Rīgas pils. Aculiecinieks atsūtīja raidījuma redakcijai fotogrāfiju, kurā redzams rezidences zālājā izpļautais simbols. Kad žurnālisti ieradās notikuma vietā, zālājs jau bija gludi nopļauts.

Valsts prezidenta preses sekretārs Jānis Siksnis toreiz paziņoja, ka sociālajos tīklos nokļuvušais uzņēmums ļoti pārsteidzis kancelejas darbiniekus. Viņš paskaidroja, ka kompānija Valsts Nekustamie īpašumi, kas atbild par darbiem Rīgas pilī, precizēs informāciju uzņēmumā, kas sniedz zāles pļaušanas pakalpojumus.

"Izvērtējam iespēju pārtraukt sadarbību ar šo uzņēmumu," – pavēstīja Siksnis.

Kompānijas Valsts Nekustamie īpašumi pārstāvji norādīja, ka galvenais jautājums esot par to, vai dārznieka darbībās saskatāms pārkāpums.

Situāciju komentēja uzņēmums Ingrado, ar ko noslēgts līgums par zālāju apkopšanu prezidenta rezidences teritorijā Rīgā. Uzņēmumā pastāstīja, ka dārznieks ir ievērojis  vietām saulē izdegušu zāli. Lai tā ataugtu, vīrietis, latviešu tradīciju zinātājs un piekritējs, nolēmis izmantot simbolu "Pērkonkrusts".

"Šī tradīcija simbolizē un piesaista laimi un enerģiju. Vīrietis izpļāvis simbolu ar vislabākajiem nodomiem, ir īpaši tāpēc, ka tagad Latvijā pirms Jāņu dienas ir enerģētiski labvēlīgs periods," – informēja uzņēmuma pārstāvji.

Pērkona krusts, jeb Ugunskrusts ir viens no latviešu mitoloģiskajiem simboliem, kas, saskaņā ar leģendām, saistīts ar uguni un zibeni. Pētnieki stāsta, ka baltu kultūrai raksturīga pozitīva attieksme pret šādas formas simboliem.

Ziņu lente
0