Premjerministrs: pēc diviem gadiem ieviesīsim obligāto medicīnisko apdrošināšanu

© Kenny HolstonĀrsts darbā. Foto no arhīva
Ārsts darbā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Māris Kučinskis pastāstīja, ka valdība plāno reanimer medicīnu ar apdrošināšanas palīdzību, taču apgalvoja, ka tas nebūs jauns nodoklis.

RĪGA, 17. maijs — Sputnik. Saskaņā ar tradīciju ikviens jaunais premjerministrs atskaitās par paveikto, kad apritējušas pirmās simt postenī pavadītās dienas.

Митинг профсоюзов на Домской площади - Sputnik Latvija
Ģimenes ārsti plāno piketēt pie Ministru kabineta

Mantojumā Māris Kučinskis saņēma vairākas problēmātiskas nozares. Viena no sāpīgākajām ir veselības aprūpe. Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības vadītājs Valdis Keris pieprasa premjerministra demisiju. Pašreizējā Ministru kabineta vadītājs pārmetumiem kategoriski nepiekrīt.

"Haoss medicīnā ir izdevīgs spēkiem, kuri šajā jomā nevēlas neko mainīt. No viņu puses birst tikai pārmetumi un prasības valdībai atkāpties. Tā jau ir politika, un kādam tas ir ļoti izdevīgi," – paskaidroja Kučinskis šīrīta intervijā Rīta Panorāma LTV.

Viņš apgalvoja, ka tracis veselības aprūpē viņu nebiedē, turklāt valdībai esot precīzs darbības plāns. Jau jūnijā tiks izskatīts veselības ministra Gunta Belēviča ierosinājums pāriet pie valsts apmaksātas veselības aprūpes sistēmas.

"Ir jāizvērtē, cik lielā mērā valsts var apmaksāt medicīniskos pakalpojumus un jāvienojas par veselības aprūpes obligātās apdrošināšanas modeli, ko plānojam ieviest 2018.gadā," – paskaidroja Māris Kučinskis.

Premjers norādīja, ka sistēmai ir jāsāk strādāt jau pēc diviem gadiem. Tas būs pilnīgi jauns modelis, kura izstrādē tiks izmantota Latvijai pielāgota Eiropas valstu pieredze. Tomēr finansējuma apjomi un medicīnas apdrošināšanas varianti vēl tiks apspriesti.

Savā lappusē tīklā Twitter Kučinskis apsolīja, ka jaunās sistēmas īstenošana neprasīs vēl viena nodokļa ieviešanu.

Premjerministrs atteicās izvērtēt veselības ministra darbu un pavēstīja, ka tas tiks izdarīts pēc tam, kad Guntis Belēvičs iesniegs viņam savu veselības aprūpes jomas reanimācijas projektu. Tāpēc viņš nekomentēja arī Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas pārstāvju skeptiskos izteikumus par Belēviču.

"Mēs neko nevaram novērtēt, jo rit ikdienas darbs," – savu ministru aizstāvēja valdības vadītājs.

Ziņu lente
0