Latvijā siena nav tāda kā Berlīnē

© REUTERS / Ints KalninsPie Latvijas un Krievijas robežas. Foto no arhīva
Pie Latvijas un Krievijas robežas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministrs uzskata, ka nožogojums pie Krievijas robežas it nemaz nelīdzinās Berlīnes sienai – tā vajadzīga valsts drošības stiprināšanai, jo pastāv bēgļu uzplūdu risks no Krievijas.

RĪGA, 17. maijs — Sputnik. Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis ir pārliecināts, ka siena pie valsts austrumu robežas ir jāuzceļ, ņemot vērā bēgļu pieplūduma draudus no Krievijas. Savu viedokli viņš pauda intervijā vācu žurnālam Focus.

Пограничный пешеходно-велосипедный переход - Sputnik Latvija
Robežas remontam trūkst naudas

Eiropa izjūt spiedienu ekonomiskās migrācijas rezultātā, un Latvijai jau iepriekš ir jāveic nepieciešamie drošības pasākumi, tostarp – arī sienas celtniecība, atzīmēja Kučinskis.

"Nostiprinājumiem pie ārējām robežām neapšaubāmi ir jābūt. Tam ir jākļūst par prioritāru uzdevumu Baltijas valstīs," – uzsvēra premjers.

Viņš paskaidroja, ka barjeru celtniecībai "nav nekā kopīga ar Berlīnes sienu", un tas ir nepieciešams kontroles atjaunošanai un bēgļu reģistrācijai. Kučinskis piebilda, ka Latvijā "kaut kādā veidā" ir nokļuvuši 60 migranti, turklāt vairāki no tiem strādāt nevēlas – viņi cer tikai uz sociālo pabalstu.

Uz Focus žurnālista piezīmi par to, ka 60 cilvēkus diezin vai iespējams nosaukt par "bēgļu plūsmu", Latvijas premjerministrs atbildēja, ka ir jau iepriekš jāpadomā par migrācijas krīzes iespējamām sekām.

Nožogojumam pie robežas tiek izmantota 3,3 mm resna stieple. Sēta būs 2,7 metrus augsta un 92 kilometrus gara. Amatpersonas plāno, ka pie robežas pārmaiņus tiks būvēti nožogojuma posmi, uzstādītas videokameras un sensoru sistēmas. Austrumu robežas labiekārtošanai Latvija ir gatava atvēlēt 17 miljonus eiro.

Ziņu lente
0