Ministru kabinets apstiprināja nolīguma parakstīšanu par dzelzceļu satiksmi ar Krieviju

© Sputnik / Igor Ageyenko / Pāriet pie mediju bankasЖелезная дорога
Железная дорога - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starp Latviju un Krieviju ir noslēgts jauns divpusējais starpvaldību nolīgums par sadarbību dzelzceļa transporta nozarē. Tas ir saskaņots ar ES normām, un palīdzēs nodrošināt regulārus un netraucētus pārvadājumus.

RĪGA, 11. maijs – Sputnik. Latvijas Ministru kabinets otrdien apstiprināja nolīguma parakstīšanu par tiešo starptautisko dzelzceļa satiksmi ar Krieviju, informēja valdības preses dienests.

"Abu valstu transporta ministrijas ir atzinušas, ka jaunais nolīgums atbildīs mūsdienu prasībām, bet Latvijas gadījumā — arī Eiropas Savienības normām. Tāpat Latvijas un Krievijas dzelzceļa nozarēs ir notikušas būtiskas izmaiņas un valstīs tiek sadalīta valsts un komercsabiedrību kompetence. Tāpēc abu valstu transporta ministrijas ir izteikušas vēlēšanos noslēgt jaunu divpusējās sadarbības starpvaldību nolīgumu par sadarbību dzelzceļa transporta jomā. " — teica preses dienestā.

Железнодорожный светофор - Sputnik Latvija
Jaunās sliedēs: "Krievijas Dzelzceļš" vēlas sadarboties ar "Latvijas Dzelzceļu"

Pēc portāla mixnews.lv rīcībā esošās informācijas, nolīgums paredz regulāru un netraucētu pasažieru, bagāžas, kravas bagāžas un kravu dzelzceļa pārvadājumu nodrošināšanu pāri valsts robežai atbilstoši šodienas dzelzceļa transporta funkcionēšanas apstākļiem abās valstīs.

Nolīgums regulēs tiešo starptautisko dzelzceļa satiksmi starp Latviju un Krieviju, paredzēs abu valstu infrastruktūru pārvaldītāju sadarbību un noteiks pārrobežas dzelzceļa satiksmes īpatnības.

Ziņu lente
0