Prezidents kritizē Saeimas darba steigu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vējonis norādīja, ka steidzīga būtisku grozījumu izdarīšana neļauj tos izvērtēt ne Saeimas juristiem, ne arī ekspertiem.

RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. Valsts prezidents Raimonds Vējonis pauda neapmierinātību ar to, ka pēdējā laikā Saeimas deputāti steidzamības kārtā pieņem strīdīgus normatīvo aktu grozījumus, ziņo aģentūra LETA.

"Vairākkārt esmu uzsvēris, ka man nepatīk Saeimas prakse, ka uz trešo vai otro lasījumu steidzamiem jautājumiem tiek iesniegti ļoti būtiski grozījumi, neļaujot ne ekspertiem, ne Saeimas juristiem, ne arī pārējiem izvērtēt grozījumus," — sacīja Vējonis, komentējot grozījumus Imigrācijas likumā.

Rīgas panorāma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kas notiks ar uzturēšanās atļaujām Latvijā

Iepriekš Saeima pieņēma likumu, kas nosaka nodevu 5 tūkstošu eiro apmērā katram ārvalstnieka ģimenes loceklim, kas saņēmis termiņuzturēšanās atļauju apmaiņā pret investīcijām vai nekustamā īpašuma iegādi Latvijā. Lielākā daļa ārvalstnieku, uz kuriem šie grozījumi tiks attiecināti, ir Krievijas pilsoņi.

Prezidents uzsvēra, ka pie viņa vēl nav nonākuši 21. aprīlī pieņemtie grozījumi, taču viņš ir saņēmis vēstuli ar lūgumu neparakstīt šo likumprojektu. Ārzemju investori un nekustamo īpašumu īpašnieki vērsās pie Vējoņa ar lūgumu nosūtīt Imigrācijas likuma grozījumus otrreizējai caurlūkošanai Saeimā.

Vēstuli Latvijas prezidentam parakstījuši vairāki desmiti ārvalstu pilsoņu, kuri saņēmuši termiņuzturēšanās atļauju apmaiņā pret investīcijām ekonomikā. Vēstules autori uzskata, ka jaunās nodevas ieviešana ir pārpratums, jo "pieci tūkstoši eiro ir pietiekami nopietna summa pasaules ekonomiskās krīzes apstākļos."

Ziņu lente
0