Politika

Deputāta ētika nav pārkāpta

© Foto : Juris Vīgulis, Saeimas KancelejaДепутат Карлис Сержантс
Депутат Карлис Сержантс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas mandātu komisija nav saskatījusi pārkāpumus deputāta Seržanta teiktajā par ebrejiem. Bondars pret šo lēmumu neiebilda.

RĪGA, 20. aprīlis — Sputnik. Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija nav saskatījusi deputāta ētikas pārkāpumus deputāta Kārļa Seržanta izteikumos intervijā radio kanālam LR4.

10. martā Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS) intervijā LR4 paziņoja, ka, viņaprāt, ar prokrievisku propagandu nodarbojas un Latvijas suverenitāti grauj ebreju tautības cilvēki. Pēc Seržanta domām, to vidū ir viens no partijas "Par dzimto valodu" vadītājiem Illarions Girss, tiesībsargs Aleksandrs Gapoņenko, Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka, Latvijas Antifašistu komitejas līdzpriekšsēdētājs Josifs Korens un sabiedriskais darbinieks Vladimirs Lindermans.

Deputāts Mārtiņš Bondars (LRA) lūdza Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju izvērtēt Kārļa Seržanta izteikumu atbilstību deputātu ētikas normām. Pēc viņa domām, Seržants ir paudis "rasistisku attieksmi pret ebreju tautības cilvēkiem".

Eiropas Ebreju kongresa prezidents Vjačeslavs Moše Kantors ieteica  Latvijas prezidentam Raimondam Vējonim un premjerministram Mārim Kučinskim publiski nosodīt deputāta antisemītiskos izteikumus.

Šodien Mandātu komisija pavēstīja, ka nav saskatījusi deputāta ētikas kodekska pārkāpumus Seržanta izteikumos. Viņš par saviem vārdiem jau ir atvainojies, tāpēc jautājuma izskatīšana nav nepieciešama. Bondars šim lēmumam piekrita.

Ziņu lente
0