Mediķi snieguši nepamatotus pakalpojumus par vairāk nekā 120 tūkst. eiro

CC BY 2.0 / ZaldyImg / Šprice. Foto no arhīva
Šprice. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni nepamatoti uzskaitīto pakalpojumu summa ir pieaugusi par 66 740 eiro.

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Pirmo trīs mēnešu laikā medicīnas iestādēs, kuras sniedz valsts budžeta apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, atklāti parkāpumi par 123 464 eiro. Negodprātīgajiem mediķiem piemēroti naudas sodi 2034 eiro apmērā, aģentūrai LETA ziņoja Veselības inspekcijas pārstāvji. Salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni nepamatoti uzskaitīto pakalpojumu summa ir pieaugusi par 66 740 eiro – 2015. gadā medicīnas iestādes šādus "pakalpojumus" sniegušas par 56 724 eiro.

Šos līdzekļus ārstniecības iestādēm nāksies atmaksāt veselības aprūpes budžetā vai pacientiem. Kopumā šogad atmaksāti 127 302 eiro.

Lielāko naudas summu veselības aprūpes budžetā nācās atmaksāt Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai – 43 821 eiro. Inspekcija konstatēja, ka slimnīca iesniegusi apmaksai no valsts budžeta 2381 neatbilstošu talonu.

Operācija klīnikā - Sputnik Latvija
Belēvičs atzīst krīzi veselības aprūpē

Par stacionārā nokļuvušajiem pacientiem tika uzrādīti apmaksai arī rēķini par ambulatorajiem pakalpojumiem.
Inspekcijas saņemtie dati liecina, ka šogad nepamatoti izrakstītas kompensējamās zāles par 1179 eiro, no pacientiem nelikumīgi saņemti 623 eiro.

Vakar Latvijas Zaļās partijas (LZP) kongresā Latvijas veselības ministrs Guntis Belēvičs pavēstīja, ka veselības sfērā jāturpina pārskatīt visas iespējas, lai ar esošajiem līdzekļiem rīkotos efektīvāk. Ministrs atzina, ka veselības aprūpes kopā iestājusies krīze, taču uzsvēra, ka šajā situācijā viņš posteni neatstās.

Kā ziņots, puse Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Belēvičs nevar turpināt darbu veselības ministra postenī.

Publicists Oto Ozols pauda uzskatu, ka situācija veselības aizsardzības jomā ir tuva baltkvēlei. Savā rakstā Latvijas Avīzē viņš norādīja, ka Belēvičs, kurš jau pusotru gadu ieņem veselības ministra posteni solīto reformu vietā, šķiet, cenšas iekļūt Ginesa rekordu grāmatā izraisīto skandālu skaita ziņā.

Ziņu lente
0