Žurnālistiem Rīgā pasniegtas "Dzintara spalvas"

© Sputnik / Oksana DzadanStarptautiskais žurnālistu konkurss "Dzintara spalva"
Starptautiskais žurnālistu konkurss Dzintara spalva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzvarētājus sveica Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs un atzīmēja žurnālistu nopelnus Latvijas un Krievijas attiecību sekmēšanā.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Krievijas vēstniecībā Latvijā jau 11. reizi tika apbalvoti žurnālistu konkursa "Dzintara spalva" uzvarētāji.

"Šī konkursa mērķis ir veicināt abu valstu žurnālistu līdzdalību Krievijas un Latvijas kaimiņattiecību veidošanā un paplašināšanā, sekmēt augstu profesionalitāti žurnālistikā un celt žurnālista profesijas prestižu," – pavēstīja Krievijasvēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs, atklājot ceremoniju.

© Sputnik / Oksana DzadanAleksandrs Vešņakovs – Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijas Republikā
Aleksandrs Vešņakovs – Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijas Republikā - Sputnik Latvija
Aleksandrs Vešņakovs – Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijas Republikā

Šogad darbi tika vērtēti četrās nominācijās.

Par labāko darbu Krievijas un Latvijas ekonomiskās sadarbības jautājumos tika atzīta žurnāla "Otkritij gorod" korespondenta Alekseja Stefanova darbu sērija: intervija ar Krievijas Ražotāju un uzņēmēju savienības prezidentu Aleksandru Šohinu "Mēs vēlamies, lai Latvija kļūtu par universālu spēles noteikumu lobiju ES" un intervija ar advokātu un restorānu īpašnieku Aleksandru Rapaportu "Naktīs sapņos rādās latviešu biezpiena plācenīši…"

© Sputnik / Oksana DzadanŽurnāla "Otkritij gorod" korespondents Aleksejs Stefanovs
Žurnāla Otkritij gorod korespondents Aleksejs Stefanovs - Sputnik Latvija
Žurnāla "Otkritij gorod" korespondents Aleksejs Stefanovs

 

Žūrija atzinīgi novērtēja Portāla OperaNews.ru žurnālistu Aleksandra Malnača darbu nominācijā "Krievijas un Latvijas sadarbība kultūras sfērā" par interviju ar Novosibiskas Operas un baleta teātra muzikālo vadītāju un galveno diriģentu Aināru Rubiķi "Par nabaga "Tanheizeru" aizbilstiet vārdu".

Nominācijā "Krievijas un Latvijas vēsture" par labāko tika atzīts raksts "Latviešu vārdos nosauktie", kura autors ir interneta portāla "MK-Latvija" žurnālists Aleksandrs Ržavins.
Pirms gada, par godu 70.gadadienai kopš uzvaras Lielajā Tēvijas karā konkursa organizācijas komiteja ieviesa jaunu nomināciju – tajā uzvarēja radio Baltkom kolektīvs par informatīvo maratonu "8. un 9. maijs – viens datums vai divi?"

Konkursa īpašās balvas saņēma divi autori: iknedēļas izdevuma "MK-Latvija" galvenā redaktore Margita Sprancmane par rakstu sēriju, kas bija veltītai kļūdai nekustamo īpašumu nodokļa aprēķinā Rīgā trešo valstu pilsoņiem ("Krievijas pilsoņiem draud septiņkārtējs nodoklis?", "Uzvara! Rīdzinieki maksās vienlīdzīgus nodokļus", "Krievijas pilsoņi izglābti no jauna nodokļa!") un publicists Viktors Avotiņš — par analītisko rakstu sēriju izdevumā "Neatkarīgā Rīta Avīze".

© Sputnik / Oksana DzadanIzdevuma "MK-Latvija" galvenā redaktore Margita Sprancmane
Izdevuma MK-Latvija galvenā redaktore Margita Sprancmane  - Sputnik Latvija
Izdevuma "MK-Latvija" galvenā redaktore Margita Sprancmane

Aleksandrs Vešņakovs apsveica konkursa uzvarētājus un atzina, ka no žurnālistu objektivitātes un profesionālisma lielā mērā ir atkarīga Latvijas un Krievijas attiecības nākotnē.

"Neskatoties uz grūtībām, mūsu valstu savstarpējās attiecības iet uz priekšu, nevis ripo atpakaļ. Tas ir arī jūsu nopelns," – uzsvēra vēstnieks un piebilda, ka drīzumā sāksies darbu pieņemšana konkursam "Dzintara spalva 2016".

 

 

 

Ziņu lente
0