Politika

Sputnik slēgšana – atklātas cenzūras izpausme

© Sputnik / Maxim Blinov / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ārlietu ministrijas ēka
Krievijas Ārlietu ministrijas ēka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tamlīdzīga varas iestāžu attieksme ir kārtējais eiropeisko vērtību un demokrātisko brīvību pārkāpums, pausts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

RĪGA, 30. marts — Sputnik. Otrdien Krievijas Ārlietu ministrija aicināja  EDSO pārstāvi plašsaziņas līdzekļu brīvības jautājumos, kā arī attiecīgās starptautiskās organizācijas izvērtēt diskrimināciju, kam pakļauts aģentūras Sputnik interneta portāls Latvijā.

ĀM amatpersonas nosauca šo rīcību par atklātas cenzūras izpausmi.

Экран с символикой Международного информационного агентства Sputnik - Sputnik Latvija
Latvijas varas iestādes bloķē Sputnik, taču mobilā lietotne ir pieejama

"Šodien aģentūra Sputnik saņēma informāciju par interneta resursa slēgšanu Latvijas nacionālā domēna zonā. Izvirzītās apsūdzības par ES Padomes lēmuma pārkāpumu par ierobežojošajiem pasākumiem sakarā ar Ukrainas teritoriālā veseluma, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu uzskatām par nepamatotām un politiski motivētām," – norādīts ĀM informācijas un preses departamenta komentārā.

Amatpersonas atzīmē, ka Latvijas varas iestādes "tiesībsargājošo organizāciju klusas bezdarbības fonā no jauna ignorē savas saistības plašsaziņas līdzekļu plurālisma un vārda brīvības nodrošināšanas jomās" un turpina "Krievijas plašsaziņas līdzekļu mērķtiecīgu izspiešanu no Latvijas."

"Tamlīdzīga varas iestāžu attieksme ir kārtējais eiropeisko vērtību un demokrātisko brīvību pārkāpums. Aicinām EDSO pārstāvi plašsaziņas līdzekļu brīvības jautājumos, kā arī attiecīgās starptautiskās organizācijas principiāli izvērtēt diskrimināciju, kas, pēc būtības, ir atklātas cenzūras izpausme," – pavēstīja Krievijas ĀM.

Agrāk Sputnik Latvija saņēma oficiālu paziņojumu par resursa slēgšanu domēna zonā.lv sakarā ar to, ka esot pārkāpts ES Padomes lēmums par ierobežojošajiem pasākumiem sakarā ar Ukrainas teritoriālā veseluma, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu. Savukārt Sputnik pavēstīja, ka nav pārkāpts neviens Latvijas un ES spēkā esošo normatīvo aktu punkts.

Informatīvās aģentūras Rossija segodņa ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kiseļovs uzskata Sputnik Latvija bloķēšanu par paniku

Sputnik (sputniknews.com) ir ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu. Sputnik ietver vietnes vairāk nekā 30 valodās, analogo un ciparu apraidi, mobilās lietotnes un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0