Kiseļovs uzskata Sputnik Latvija bloķēšanu par paniku

© Sputnik / Grigory Sysoev / Pāriet pie mediju bankasInformatīvās aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs. Foto no arhīva
Informatīvās aģentūras Rossija segodņa ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās informatīvās aģentūras "Rossija Segodņa" ģenerāldirektors paziņoja, ka lēmums par Sputnik tīmekļa vietnes slēgšanu domēna zonā .lv neatbilst ierobežojumiem, ko Eiropas Savienība attiecinājusi pret viņu personīgi.

RĪGA, 30. marts — Sputnik. Komentējot valsts ĀM pārstāvja paskaidrojumus par to, kādu iemeslu dēļ slēgts Sputnik Latvija, starptautiskās informatīvās aģentūras "Rossija Segodņa" ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs nevarēja atcerēties, kad būtu pieminējis Latviju.

Экран с символикой Международного информационного агентства Sputnik - Sputnik Latvija
Latvijas varas iestādes bloķē Sputnik, taču mobilā lietotne ir pieejama

Agrāk Sputnik Latvija saņēma oficiālu paziņojumu par resursa slēgšanu domēna zonā.lv sakarā ar to, ka esot pārkāpts ES Padomes lēmums par ierobežojošajiem pasākumiem sakarā ar Ukrainas teritoriālā veseluma, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu. Savukārt Sputnik pavēstīja, ka nav pārkāpts neviens Latvijas un ES spēkā esošo normatīvo aktu punkts.

Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča preses sekretārs Mārtiņš Drēģeris paskaidroja, ka aģentūras "Rossija segodņa" vadītājs Dmitrijs Kiseļovs iekļauts ES "melnajā sarakstā", tāpēc domēns.lv viņa vadītās aģentūras portālā ir uzskatāms par sankciju režīma pārkāpumu.

"Šis lēmums pārkāpj ierobežojumus, kam esmu pakļauts. Tik brīvs Eiropas Savienības lēmumu traktējums no Latvijas varas iestāžu puses ir īsta panika, kas pārkāpj tiesisko aktu robežas. Kas attiecas uz mani, jāsaka, ka nevaru pat atcerēties, kad būtu savos komentāros pieminējis Latviju," – Kiseļovs paziņoja RIA Novosti Damaskā, kur žurnālists intervēja Sīrijas prezidentu Bašaru Asadu.

ES apstiprinātajā "melnajā sarakstā" Dmitrijs Kiseļovs tika iekļauts 2014. gada 21. martā.

Krievijas Ārlietu ministrija izvērtēja Latvijas varas iestāžu darbības. Oficiālas amatpersonas pauda uzskatu, ka tā ir atklātas cenzūras izpausme un aicināja  EDSO pārstāvi plašsaziņas līdzekļu brīvības jautājumos, kā arī attiecīgās starptautiskās organizācijas izvērtēt diskrimināciju, kam pakļauts aģentūras Sputnik interneta portāls Latvijā.

"Izvirzītās apsūdzības par ES Padomes lēmuma pārkāpumu par ierobežojošajiem pasākumiem sakarā ar Ukrainas teritoriālā veseluma, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu uzskatām par nepamatotām un politiski motivētām," – norādīts ĀM informācijas un preses departamenta komentārā.

Ziņu aģentūra un radio Sputnik nodrošina apraidi vairāk nekā 30 valodās. Vairākos desmitos valstu atrodas  aģentūras multivides informācijas centri, turklāt lietotāji var saņemt jaunāko informāciju ar mobilo lietotņu palīdzību.

Ziņu lente
0