Politika

Latvijas varas iestādes bloķē Sputnik, taču mobilā lietotne ir pieejama

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasЭкран с символикой Международного информационного агентства Sputnik
Экран с символикой Международного информационного агентства Sputnik - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sputnik galvenā redaktore Margarita Simonjana uzsvēra, ka valsts varas iestāžu darbība pārkāpj plašsaziņas līdzekļu tiesības uz informācijas apkopošanu un izplatīšanu.

RĪGA, 29. marts — Sputnik. Sputnik Latvija ir saņēmis oficiālu paziņojumu par resursa slēgšanu domēna zonā lv.

Мобильное приложение Sputnik Латвия в телефоне - Sputnik Latvija
Pieejama arī Sputnik Latvija mobilā lietotne

Saskaņā ar domēna reģistratora oficiālo vēstuli, kurā tās autors atsaucas uz Latvijas Ārlietu ministrijas pieprasījumu "domēna nosaukuma sputniknews.lv reģistrācija pārkāpj Eiropas Padomes lēmumu par ierobežojošajiem pasākumiem sakarā ar Ukrainas teritoriālā veseluma, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu." Vēstulē norādīts, ka šī lēmuma pārkāpuma gadījumā var iestāties kriminālatbildība saskaņā ar Latvijas Republikas Krimināllikumu.

"Sputnik Latvija nav pārkāpis nevienu Latvijas un ES likumu punktu. Resursa slēgšana domēna zonā.lv liecina par tiešu cenzūru no Latvijas varas iestāžu puses. Tādējādi valsts varas iestāžu darbība pārkāpj plašsaziņas līdzekļu tiesības uz informācijas apkopošanu un izplatīšanu," — paziņoja Sputnik galvenā redaktore Margarita Simonjana.

Mobilā lietotne Sputnik latviešu valodā joprojām ir pieejama. Sputnik lietotni var bez maksas lejupielādēt AppStore un GooglePlay veikalos.

Логотип международного информационного бренда Sputnik - Sputnik Latvija
Hibrīdkarš un nožogojums: Latvija izraida Krievijas aģentūras juristus

Lietotnē izmantotas jaunākās metodes, izstrādāts ērts un saprotams interfeiss, turklāt daudzveidīgie iestatījumi dāvā iespēju pielāgot lietotni lasītāja gaumei visiem viedtālruņiem ar iOS un Android operētājsistēmām.

Lietotne darbosies uz visiem mūsdienu viedtālruņiem ar iOS 6.0 un jaunākām un Android 4.0 un jaunākām operētājsistēmām.

Papildus pilnīgam dienas ziņu attēlojumam, jaunās lietotnes Sputnik lietotāji varēs lasīt ekspertu komentārus par aktualitātēm, redzēt analīzes un infografikas. Ar integrētu pakalpojumu palīdzību jebkuru informāciju varēs nekavējoties koplietot sociālajos tīklos.

Sputnik ir ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu. Sputnik publicē informāciju vairāk nekā 30 valodās, nodrošina analogo un digitālo radio apraidi, mobilās lietojumprogrammas un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0