Kučinskis: valsts neglābs Liepājas Metalurgu

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasПромышленно-металлургический холдинг
Промышленно-металлургический холдинг - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdība paziņojusi, ka neieguldīs papildu līdzekļus, lai glābtu vai pārņemtu uzņēmumu, taču nevēlas arī radīt šķēršļus ražošanas atjaunošanai.

RĪGA, 23. marts — Sputnik. Uzņēmums "KVV Liepājas Metalurgs" ir saskāries ar problēmām, taču to nevajag "norakstīt", ziņoja aģentūra LETA pēc premjerministra Māra Kučinska tikšanās ar žurnālistiem.

Rūpnīcas nākotne pašlaik nav zināma, taču tās problēmas ir saistītas ar metalurģijas krīzi visā Eiropā, uzsvēra valdības vadītājs.

"Viss ir akcionāru rokās," — paskaidroja premjers. Valdība skaidri paziņojusi, ka papildu līdzekļi uzņēmuma glābšanai vai pārņemšanai netiks ieguldīti.

Промышленно-металлургический холдинг - Sputnik Latvija
"KVV Group" īpašnieks plāno apturēt rūpnīcu Liepājā
Privatizācijas aģentūra dibinās organizāciju, kas izvērtēs "KVV Liepājas Metalurga" situāciju un piedalīsies pārrunās, galvenokārt no ekonomiskā viedokļa.

Kučinskis pauda pārliecību, ka uzņēmumam "KVV Liepājas Metalurgs"  ir izredzes atsākt ražošanu, un valdība nekavēs tā atjaunošanu.

Otrdien valdība nolēma nodot sarunas par AS "KVV Liepājas Metalurgs" restrukturizāciju Privatizācijas aģentūras (PA) ziņā.

На участке трубопрокатного цеха - Sputnik Latvija
"Liepājas metalurgs" atlaidīs 300 darbiniekus
Pēc valdības sēdes finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola žurnālistiem sacīja, ka PA pieredze un zināšanas ļaus aģentūrai turpināt darbu labāk nekā to veiktu Valsts Kase.

Valdība uzdeva PA sadarbībā ar Valsts kasi ne vēlāk kā līdz šā gada 1. jūnijam sagatavot ziņojumu par "KVV Liepājas Metalurga" restrukturizācijas procesa virzību.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens paskaidroja, ka kapitālsabiedrība, ko dibinājusi PA, risinās jautājumu par to, kā "KVV Liepājas Metalurgs" atgriezīs valstij uzņēmumam izsniegto aizdevumu 60 miljonu eiro apmērā.

Kā ziņots, "KVV Group" vadība pieņēma lēmumu par konservāciju, ņemot vērā ilgtermiņa negatīvos faktorus, kas rada šķēršļus uzņēmuma darbībai: krīzi, kas pārņēmusi pasaules metalurģijas tirgu, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem un valsts nevēlēšanos sniegt atbalstu nozarei.

Ziņu lente
0