Drošības policija neuzskata LR karoga iznīcināšanas epizodi par noziedzīgu

© Sputnik / Alexey TikhomirovМонитор компьютера
Монитор компьютера - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Drošības policija pieņēmusi lēmumu noraidīt bijušā Rīgas domes deputāta Jāņa Kuzina lūgumu sākt korporācijas BBC kriminālvajāšanu, jo uzskata, ka BBC uzņemtajā filmā "ar minētajām darbībām nav izdarīts noziedzīgs nodarījums."

RĪGA, 21. marts — Sputnik. Latvijas Ģenerālprokuratūra nolēmusi neierosināt krimināllietu pret britu raidorganizāciju BBC sakarā ar filmas "Trešais pasaules karš: komandpunktā" uzņemšanu. Šo informāciju pirmdien RIA Novosti paziņoja bijušais Rīgas domes  deputāts Jānis Kuzins.

Твердотопливная межконтинентальная баллистическая ракета - Sputnik Latvija
BBC šovs: Trešais pasaules karš sāksies Latgales dēļ

Kuzins vērsās Drošības policijā (DP) ar lūgumu pārbaudīt, vai BBC filmā nav konstatētas kriminālnozieguma pazīmes, piemēram, epizodē, kurā redzama Latvijas karoga iznīcināšana. Viņš lūdzis pārbaudīt, vai filmā nav redzamas epizodes, kas kurina nacionālo naidu.

"Drošības Policija nolēma atteikt uzsākt kriminālprocesu pret Lielbritānijas raidorganizāciju BBC, jo pēc DP domām kriminālnoziegums nav noticis," – paskaidroja Kuzins.
Viņš mēģinājis apstrīdēt šo lēmumu, taču Drošības policija lēmumu atstāja spēkā un noteica, ka lēmums nav pārsūdzams. Arī Ģenerālprokuratūra nolēmusi neierosināt krimināllietu saistībā ar minēto filmu.

Drošības policijā ar prasību nekavējoties ierosināt krimināllietu pret britu korporācijas BBC filmas autoriem vērsās arī Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins.

Александр Вешняков - Sputnik Latvija
KF vēstnieks Latvijā BBC-2 televīzijas šovu nosauc par informatīvā kara elementu

"Jāteic, ka filmas autori ir pastrādājuši riebīgu noziegumu, jo apšaubāmā līmeņa fiktīvā šova laikā iznīcināja Latvijas karogu. Tas ir atklāts pazemojums mūsu valsts simbolam — Latvijas karogam," – paziņoja Mamikins.

Filmā "Trešais pasaules karš: komandpunktā" (World War Three: Inside the War Room), kas tika demonstrēta TV kanāla BBC-2 ēterā, atainots augošs starptautiskais konflikts, ko izraisījis Krievijas iebrukums Latvijas un Igaunijas – NATO dalībvalstu teritorijā. Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, komentējot britu uzņemto filmu, piezīmēja, ka par reālākiem draudiem Latvijai uzskata skolēnu skaita samazināšanos skolās un bezdarbu.

Монитор компьютера - Sputnik Latvija
Latvijas un Igaunijas iedzīvotāji izsaukti uz BBC komandpunktu

Britu politiķis un žurnālists, Lielbritānijas parlamenta loceklis kopš 1987.gada Džordžs Galovejs uzskata, ka BBC filma ir īsts aukstā kara laiku propagandas piemērs. Viņš atzīmēja, ka filmai nav nekāda pamata un Krievija neplāno nodarīt kaut ko ļaunu Latvijai, taču Krievijai ir tiesības raizēties par krievvalodīgo iedzīvotāju diskrimināciju bijušajās padomju valstīs.

Kremlī BBC filmu par Krievijas un NATO hipotētisko konfliktu nav skatījušies. KF prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja: būtu žēl tērēt laiku tik prastām lietām.

Ziņu lente
0