Politika

Deportēts britu žurnālists

© Sputnik / Oksana DzadanЗадержание британского журналиста Грэма Филлипса на шествии 16 марта в Риге
Задержание британского журналиста Грэма Филлипса на шествии 16 марта в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
16. marta gājiena laikā policija aizturēja britu žurnālistu Greiemu Filipsu par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem. Iekšlietu ministrs uzskata žurnālista uzturēšanos Latvijā par nevēlamu.

RĪGA, 17. marts – Sputnik. Žurnālists Greiems Filipss, kurš tika aizturēts SS leģionāru gājiena laikā Rīgā, paziņoja, ka Latvijas varas iestādes viņu izraidījušas no valsts, aizliedzot trīs gadus iebraukt valstī.

Viņi mani deportēja un aizliedza 3 gadus iebraukt Latvijā. Šeit redzams, kā Latvijas valdība pakļaujas nacistiem.

Žurnālists pastāstīja, ka varas iestādes ļāvušas izvēlēties veidu, kā viņš pametīs Latviju – lidos uz Lielbritāniju vai personiskajā automašīnā dosies uz Krieviju. Šonakt Filipss uzņēma reportāžu par savu uzturēšanos pie Latvijas un Krievijas robežas.

Latvijas policija aizturēja Filipsu SS leģionāru gājiena laikā Rīgā. Žurnālists centās apdzīt leģionāru un viņu atbalstītāju kolonnu. Apsardze viņu izveda malā. Pēc tam Filipss uzsauca: "Kāpēc jūs slavējat fašismu?"

Policija aizturēja žurnālistu un aizveda no pasākuma norises vietas.
Saskaņā ar policijas datiem, Filipss tika aizturēts par sabiedriskās kārtības pārkāpumu, par ko sastādīts administratīvais protokols. Policijas iecirknī žurnālists pavadīja vairākas stundas un uzņēma video par notiekošo.

Pēc četrām stundām un narkotiku parbaudes (??) viņi mani atlaida. Protams, nekas netika atrasts! Tagad varu sagatavot savu atskaiti! Lūk, kāda ir "preses brīvība" ES!

Britu žurnālista Greiema Filipsa uzturēšanās Latvijā nav vēlama, taču viņu nolemts "melnajā sarakstā" neiekļaut, žurnālistiem paziņoja Latvijas IeM vadītājs Rihards Kozlovskis.

"Es uzskatu, ka no viņa puses tā bija atklāta provokācija. Ņemot vērā, ka viņš ir žurnālists, tika pieņemts lēmums viņu neiekļaut melnajā sarakstā. Es uzskatu, ka tā bija provokācija, un viņš šeit Latvijā nebūtu vēlams," – sacīja Kozlovskis.

Savukārt Filipss paskaidroja, ka provokāciju nav plānojis. Viņam bija tiesības uzdot jautājumu.

Šodien no manas puses provokāciju nebija! Es uzdevu vienkāršu jautājumu: "Kāpēc jūs slavējat nacistus?" Domāju, man ir tiesibas uzdot šo jautājumu! #Латвия

Ik gadus Rīgā notiek latviešu Waffen SS leģionāru un viņu atbalstītāju gājiens Rīga. Tas izraisa antifašistisko organizāciju neapmierinātību un sašutumu visā pasaulē.
Krievijas vēstniecība Latvijā paziņoja Sputnik, ka uzskata 16. marta gājienu Rīgā par apvainojumu miljoniem nevainīgi bojāgājušo dažādu tautību cilvēku piemiņai un Latvijas starptautisko saistību neievērošanu, paziņoja Sputnik diplomātiskās misijas pārstāvji.

Британскому журналисту и блогеру Грэму Филлипсу работать не дали - его забрали в полицейский участок - Sputnik Latvija
Leģionāru gājiena norise Rīgā.


Ziņu lente
0