Latvijā notiks akcija "Nemirstīgais pulks"

© Sputnik / Игорь Подгорный / Pāriet pie mediju bankasУчастники акции "Бессмертный полк". Архивное фото
Участники акции Бессмертный полк. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedriskā pasākuma ietvaros notiek gājiens, kura dalībnieki nes savu radu – Lielā Tēvijas kara dalībnieku fotogrāfijas.

RĪGA, 16. marts — Sputnik. 9. maijā akcija "Nemirstīgais pulks" notiks arī Berlīnē, Lielbritānijā, Izraēlā, ASV un Latvijā, paziņoja reģionālās sabiedriskās organizācijas "Nemirstīgais pulks – Maskava" vadītājs Nikolajs Zemcovs.

Празднование Дня Победы в Израиле - Sputnik Latvija
Deputāti ierosina Izraēlas skolās 9. maijā svinēt Uzvaras dienu

"Nemirstīgais pulks" ir sabiedriska akcija, kuras ietvaros notiek gājiens, kura dalībnieki nes savu radu – Lielā Tēvijas kara dalībnieku fotogrāfijas. Akcija notiek Uzvaras dienā Krievijā un citās valstīs. Pagājušajā gadā 9. maijā Krievijā "Nemirstīgā pulka" gājienā piedalījās aptuveni 12 miljoni cilvēku.

Es apzināti pieminēju teritoriju no Kamčatkas līdz Kaļiningradai. Pašlaik akcija notiek arī ārzemēs. Pulka gājieni notiks gan Eiropā, gan Izraēlā, gan arī Amerikā," – preses konferencē trešdien stāstīja Zemcovs.

Viņš piebilda, ka gājieni notiks Latvijā, Lielbritānijā un Vācijā — Berlīnē.

"Nemirstīgais pulks" saliedē cilvēkus, kas mīl Krieviju, zina savas valsts vēsturi un sevi uzskata par tās daļu, tāpēc tas ir stāsts par to, kā cilvēki redz savu vietu šajā pasaulē, vai viņi vēlas lepoties ar mūsu valsts lielo veikumu un to, ko tā dāvājusi pasaulei," – piezīmēja Zemcovs.

Ziņu lente
0