Krievijas vēstniecība par to, kā Latviju pārbiedējuši juristi no Krievijas

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasЭкран с символикой Международного информационного агентства Sputnik
Экран с символикой Международного информационного агентства Sputnik - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās mediju grupas "Rossija segodņa" juridiskā dienesta speciālistus, kuri ieradās Rīgā, lai piedalītos tiesas sēdē par varas iestāžu atteikumu reģistrēt aģentūras pārstāvniecību Latvijā, tika izraidīti no Latvijas, paskaidrojot, ka viņi apdraud valsts drošību.

RĪGA, 15. marts — Sputnik. Aizliegums Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" juristiem iebraukt valstī liecina par to, ka atteikums reģistrēt aģentūras pārstāvniecību Latvijā ir izteikts politisku apsvērumu dēļ, paziņojusi Krievijas vēstniecība Rīgā.

Vakar aģentūras juridiskā dienesta pārstāvji ieradās Latvijā, lai pārsūdzētu varas iestāžu atteikšanos reģistrēt pārstāvniecību Rīgā. Robežkontroles darbinieki juristiem paziņoja par izraidīšanu un beztermiņa iebraukšanas aizliegumu Latvijā, jo viņi apdraud nacionālo drošību.

"Aizliegums ierasties Latvijā Starptautiskās mediju grupas "Rossija Segodņa" juristiem kārtējo reizi apliecina, ka atteikums iekļaut Krievijas aģentūru Latvijas Uzņēmumu reģistrā bija politizēts un nav pamatots no tiesiskā viedokļa. Vai tiešām Latvijā tik ļoti baidās uzklausīt krievu advokātu juridiskos argumentus?" — paziņoja Krievijas diplomāti savā Facebook lapā.

Запрет на въезд юристов МИА "Россия сегодня" в Латвию в очередной раз подтверждает, что отказ во включении российского а…

Опубликовано Посольство России 14 марта 2016 г.

Administratīvā Rīgas rajona tiesa šodien izskatīs Starptautiskās mediju grupas "Rossija segodņa" sūdzību par Uzņēmumu reģistra atteikumu reģistrēt aģentūras pārstāvniecību. Pārstāvniecības reģistrācija tika atteikta 2015. gada 28. augustā.

Latvijas varas iestādes apgalvoja, ka šāds lēmums tika pieņemts, jo iesniegtie dokumenti neatbilst Satversmei un normatīvajiem aktiem. KF ĀM nosauca šo lēmumu par politizētu un diskriminējošu.

Ziņu lente
0