Politika

Kozlovskis: mēs neuzņemsim bēgļus no Zviedrijas

© AP Photo / Boris Grdanoski Группа беженцев
Группа беженцев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iekšlietu ministrs nevēlas palīdzēt zviedriem bēgļu izmitināšanas jautājumā. Viņš uzskata, ka Latvijai pietiks imigrantu no Grieķijas un Itālijas.

RĪGA, 8. marts — Sputnik. Latvija nevar uzņemt Zviedrijā izmitinātos bēgļus izstrādāto kvotu ietvaros, aģentūrai LETA paziņojis iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Мигранты в очереди на поезд - Sputnik Latvija
Kozlovskis: migrantus, kas Eiropas Savienībā meklē labāku dzīvi, vajadzētu sūtīt mājās

Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica pagājušā gada decembra vidū Saeimas ārlietu komisijas sēdē norādījusi, ka, nepārsniedzot līdzšinējo apņemšanos Latvijā uzņemt līdz 776 patvēruma meklētājiem, valsts varētu būt gatava apspriest iespējamo patvēruma meklētāju uzņemšanu ne tikai no Grieķijas un Itālijas, bet arī no citām Eiropas Savienības valstīm, piemēram, no Zviedrijas.

Kozlovskis kategoriski nepiekrīt šim viedoklim. Iekšlietu ministrs paskaidrojis, ka esošo kvotu ietvaros tas nav izdarāms, ja nu vienīgi Latvija vēlas uzņemt papildu cilvēkus.

Plāns, kuru sākusi realizēt Latvija, ir izstrādāts ar mērķi sniegt palīdzību Itālijai un Grieķijai – šīs valstis ir saskārušās ar milzīgu migrantu pieplūdumu, tāpēc bēgļi ir jāpieņem no šīm valstīm.

Мигранты пытаются обрушить часть границы во время акции протеста - Sputnik Latvija
Kučinskis: jāpadomā, kā sūtīt migrantus atpakaļ
"Ja vēlamies solidarizēties, varam ņemt no kuras valsts vien gribam, bet mēs runājam par apjomu, par kuru esam jau vienojušies. Nenoliedzu, ka Zviedrijai šobrīd nav viegli, taču patlaban tas nav iespējams," sacīja iekšlietu ministrs.

Zviedrijā pagaidu izvietošanas mītnēs uzturas 180 000 cilvēku. 150 000 no viņiem gaida lēmumu par patvēruma piešķiršanu, liecina ziņu aģentūras TT rīcībā esošā informācija. Zviedrijas varas iestādes nedaudz mierina fakts, ka pēc robežkontroles atjaunošanas pagājušā gada novembrī nelegālo imigrantu plūsma Zviedrijā ir ievērojami samazinājusies.

Ziņu lente
0