Kučinskis: jāpadomā, kā sūtīt migrantus atpakaļ

© REUTERS / Alexandros AvramidisМигранты пытаются обрушить часть границы во время акции протеста
Мигранты пытаются обрушить часть границы во время акции протеста - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES līdzekļi migrācijas procesu finansēšanai nav bezgalīgi. Tie var izsīkt, taču norobežoties no bēgļu problēmām ar žogiem neizdosies.

RĪGA, 4. marts — Sputnik. Premjerministrs Māris Kučinskis norādījis, ka ekonomisko migrantu skaits Eiropā ir pārāk liels, taču robežu slēgšana vai nožogojumu celšana nelīdzēs, ziņo aģentūra LETA. Intervijā telekanālam Riga TV24 premjers piezīmējis, ka sarunas par jaunām bēgļu izmitināšanas kvotām ES nenotiek.

Eiropu pārpilda ekonomiskie migranti, un tagad ir aktīvi jārīkojas un jādomā par to, kā viņus nosūtīt atpakaļ uz mītnes zemēm, – paziņojis premjerministrs.

Dažas valstis ir izpaudušas vēlēšanos slēgt robežas, taču šāds pasākums būtiski iespaidos gan ES ekonomiku, gan pašu Eiropas Savienības pastāvēšanu.

"Žogi šo aktuālo problēmu atrisināt nepalīdzēs," — piezīmējis premjerministrs.

Jautājumā par papildu finansējumu migrācijas problēmu risināšanai Kučinskis uzsvēris, ka šiem mērķiem paredzētie ES līdzekļi nav bezgalīgi un drīzumā var izsīkt.

На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Lielais Latvijas mūris: kam vajadzīgs žogs 17 miljonu eiro vērtībā

7. martā Māris Kučinskis piedalīsies ES dalībvalstu un Turcijas valstu un valdību vadītāju sanāksmē, kurā tiks apspriesti ar nelegālo migrāciju saistītie jautājumi.

Jau pagājušajā gadā Latvija sākusi būvēt žogu pie Latvijas un Krievijas robežas aizsardzībai pret nelegālajiem migrantiem un kontrabandistiem. Decembrī Robežsardzes dienests ziņojis, ka uzcelti pirmie desmit kilometri. Kopumā plānots uzcelt 92 kilometrus garu nožogojumu.

Šī informācija sagādājusi pārsteigumu Eiropas Komisijai. Eirokomisārs migrācijas jautājumos Dimitris Avramopuloss ziņojis, ka līdz šim zinājis tikai par to, ka nožogojumu uz robežas plāno būvēt Ungārija.

Премьер министр России Дмитрий Медведев - Sputnik Latvija
Medvedevs par patvēruma meklētājiem ES: Eiropas Savienības imigrācijas politika ir cietusi neveiksmi

Eiropas Savienības tiesiskie akti neliedz dalībvalstīm celt žogus uz robežām, kas vienlaikus veido ES ārējas robežas, taču pie tam šiem pasākumiem jāatbilst ES pamattiesībām un tiesībām uz patvērumu.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, komentējot migrācijas krīzi Eiropas Savienībā, piezīmējis, ka ES imigrācijas politika ir cietusi krahu. Viņš norāda, ka Eiropa vairs nekontrolē bēgļu plūsmu un to esot iespējams dēvēt tikai par humanitāro katastrofu.

Ziņu lente
0