Politika

Latvijā izveidojusies jauna politiskā partija

© Foto : president.lvПамятник Свободы в Риге
Памятник Свободы в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par jaunās apvienības "Gods kalpot Latvijai" vadītāju tika iecelts Andrejs Požarnovs.

RĪGA, 28.feb — Sputnik. Biedrība “Gods kalpot Latvijai" ir pārveidota par partiju. Jaunās politiskas apvienības priekšgalā stājies Andrejs Požarnovs, ziņo aģentūra LETA.

Šodien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. notika partijas "Gods kalpot Latvijai" dibināšanas sapulce Požarnovs norādīja, ka par partijas dibināšanu nobalsojuši 227 no 365 sapulces delegātiem.

"Biedrība "Gods kalpot Latvijai" gada laikā savās rindās ir pulcējusi spēcīgus domubiedrus, kas gatavi iesaistīties un strādāt Latvijas labā, un kā loģisks turpinājums biedrības mērķtiecīgajam darbam ir jauna politiskā spēka — partijas "Gods kalpot Latvijai" — dibināšana," — teikts jaunās partijas paziņojumā.

Biedrības sapulcē pirms partijas dibināšanas tika pieņemts lēmums par nosaukuma maiņu – tagad tas būs "Gods kalpot dzimtenei".

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis iepriekš aicināja sabiedrību nelietot vārdus "Gods kalpot Latvijai" partijas nosaukumā – viņš uzskata ka šāds partijas nosaukums maldina sabiedrību, jo cilvēki var nodomāt, ka partija ir saistīta ar armiju.

"Gods kalpot Latvijai!" vienmēr ir bijusi Latvijas armijas devīze. Arī pašlaik tā ir piecu tūkstošu karavīru un astoņu tūkstošu zemessargu devīze," — atgādinājis Bergmanis.

Ziņu lente
0