Prezidents Vējonis izrakstīts no slimnīcas

© AFP 2023 / ILMARS ZNOTINS Президент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
49 gadus vecā valsts prezidenta veselības stāvoklis pēc pārciestās sirds operācijas ir uzlabojies tiktāl, ka tagad viņš var doties uz rehabilitācijas centru.

RĪGA, 26. feb – Sputnik. Latvijas prezidents Raimonds Vējonis ir pametis Paula Stradiņa slimnīcu, — aģentūrai LETA ziņoja valsts galvas preses padomnieks Gusts Kikusts.

Vējonis turpinās ārstēšanos rehabilitācijas centrā Vaivari.

Intervijā Latvijas televīzijai Vējonis paziņoja, ka viņa stāvoklis pasliktinājies tādēļ, ka viņš turpinājis strādāt ar paaugstinātu temperatūru, nevis ārstējies mājās.

"Ļaudis bieži domā, ka ir gudrāki par ārstiem un, neklausot viņiem, mēģina slimi iet uz darbu, bet ārstiem ir jāklausa," sacīja Vējonis. Viņš aicināja cilvēkus neiet uz darbu slimiem un nepakļaut riskam savu un arī apkārtējo cilvēku veselību.

Prezidents sūdzējās par to, ka slimības laikā viņam pietrūkst fiziskas aktivitātes un svaiga gaisa.

Pārdzīvotais ir stiprinājis Vējoņa pārliecību, ka Latvijā ir ļoti labi ārsti. Prezidents norādīja, ka jādara viss iespējamais, lai kvalificētie speciālisti paliktu Latvijā un situācija valsts slimnīcās uzlabotos.

Slimības vēsture

Operācijas laikā - Sputnik Latvija
Kardiologs: vārstuļa nomaiņa ir parasta operācija
18. janvārī valsts vadītājs tika nekavējoties nogādāts Rīgas Austrumu klīniskajā slimnīcā, taču jau nākamajā dienā mediķi pieņēma lēmumu turpināt ārstēšanu Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas kardioloģijas nodaļā.

49 gadus vecajam prezidentam Vējonim tika veikti konstatēta sepses infekcija, kas skārusi sirds vārstuļus, tāpēc jau pēc divām dienām tika izdarīta steidzama sirds operācija. 4,5 stundas ilgo operāciju veica Kardioloģijas centra kardioķirurgu komanda profesora Romana Lāča vadībā. Operācijas gaitā infekcijas skartais sirds vārstulis tika aizstāts ar protēzi.

Kardiologs pastāstīja, kādu risku slēpj infekciozais endokardīts >>

Vēlāk Prezidenta kanceleja ziņoja, ka Vējonim bijusi iedzimta sirdskaite, no kuras palīdzējusi atbrīvoties sirds vārstuļa operācija. Jau slimnīcas palātā prezidents atsācis darbu, kā arī ierakstījis video sveicienu, kurā pateicies Latvijas iedzīvotājiem par atbalstu.

Ziņu lente
0